Güvenlik Şirketi Açmak

Güvenlik Şirketi Kurmak
Güvenlik Şirketi Kurmak

Güvenlik Şirketi Açmak Yıllar geçtikçe artmakta olan suç oranları polislere olduğu gibi özel güvenlik şirketlerine olan ihtiyacı da arttırıyor. Öyle ki resmi kuruluşlar bazı durumlarda sadece polislerden değil, özel güvenlik görevlilerinden de yardım alıyor.

Güvenlik Şirketi Kurmak

Özel güvenlik görevlilerin bir polis kadar yasal otoritesi bulunmuyor ancak bu görevliler müşterilerinin ve onların mülklerinin güvenliğinden sorumlu oluyor. Çalışanlarının özel eğitimlerden geçtiği, belli şartlara sahip olması gerektiği bu alanda şirket sahibinin de belirli niteliklere sahip olması beklenir. Bu niteliklere sahip olduğunda, gerekli sermaye ve evraklarla birlikte İçişleri Başkanlığına başvurarak güvenlik şirketi açılabilir.

Güvenlik Şirketinizi Adım Adım Nasıl Kurarsınız? 

Çalışanların kapasitesini ve niteliğini anlamanız için sizin de birtakım eğitimler almanız gerekiyor. Güvenlik Şirketi Açmak Bu güvenlik eğitimi kurslarına katılarak kendinizi güvenlik konusunda geliştirebilirsiniz. Bu gelişimin ardından gerekli olan belgeleri alarak İçişleri Başkanlığına başvurmalısınız.

Size başvuran herkesin sabıka kaydını detaylı olarak incelemeniz gerektiğini unutmayın, çalışanlarınızın sicilinin temiz olması bu meslekte çok önemlidir Genel merkeziniz için bir yer seçtikten sonra çalışanlarınız için silah ruhsatları almalısınız. Silahlı olan her güvenlik görevlisinin silah taşıma ruhsatı olması şarttır.

Bir sonraki adım olarak eğitilebilecek personelleri işe almalısınız, bu kişilerin sabıka kaydı olmaması insanların kendini güvende hissetmesi için önemlidir. Son adım olarak da sorumluluk sigortası yaptırmalısınız. Bu sigorta müşterilere veya müşterilerin mülklerine bir şey olması durumunda güvenlik firmanızı koruyacaktır.

Özel Güvenlik Faaliyet İzni Almanız İçin Gerekli Olan Belgeler

Kuracağınız şirketin ana sözleşmesinin yayımlandığı ticaret sicili gazetesinden bir örnek almalısınız. Daha sonrasında hisse sahiplerinin ve yöneticilerinin T.C. Kimlik Numarasına ve imza kopyalarına sahip olmalısınız. Şirketinizi temsil edecek yöneticiler için ortaklar kurulundan yetki belgesini almalısınız yoksa yöneticilerin hiçbir yetkisi olmayacaktır. Şirket yöneticilerinin dört yıllık yüksekokul mezunu olduğunu belgeleyen diplomaya sahip olması gerekir. Yöneticilerin özel güvenlik temel eğitimi sertifikasının olması da en önemli şartlardan biridir.

Özel Güvenlik Şirketi Kurucusu Olmak İsteyen Herkeste Aranan Şartlar

Bu şartlardan ilki ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Güvenlik Şirketi Açmak İkinci önemli şart ise Türk ceza Kanununun 5188 sayılı Kanunun 10. maddesinin (d) bendinde geçen şartları taşıyor olmaktır. Bu kanun bendi özet olarak herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmanızı bekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!