Güvenli Olmayan E-posta Ekleri Nasıl Ayarlanır?

featured

Güvenli Olmayan E-posta Ekleri Nasıl Ayarlanır? Siber saldırıların ilgi odağı olan günümüzde e-postalarını da bu gibi durumlar görülmektedir. İş veya iletişim amacı ile kullandığınız bu e-postalarını güvenilir olduğuna önem göstermeniz gerekmektedir. Bu yazıda sizlere güvenli olmayan e-posta ekleri belirleme hakkında detaylı bilgiler sunulacaktır.

Güvenilir Olmayan E-posta Eklerini Belirleme

E-postanız bilgisayar korsanları veya siber suçlar tarafından art niyet edilerek kişisel bilgilerinize erişme çalışma gibi hareketler uygulanıyorsa güvenli olmayan e-posta belirlemeniz gerekmektedir. Bu işlem sizlerin sanal anlamdaki güvenliğiniz için gereklidir. Güvenli olmayan e-posta eklerini belirleme adımlarını sıralayacak olursak;

  • Tehlikeli dosya uzantıları
  • Şifreli dosyalar
  • Gönderenin e-posta adresi
  • E-postanın içeriği

Bu gibi adımlara dikkat ederek güvenli olmayan e-posta eklerini belirleyebilirsiniz.

Şifreli Dosyalar Hakkında

Şifreli dosyalar yukarıda belirtildiği gibi dosyaların kullanılarak kötü amaçlı yazılımlara karşı bir koruma sağlamaktadır. Güvenli Olmayan E-posta Ekleri Nasıl Ayarlanır? Şifreli dosyalar antivirüs yazılımları ile korunduğu için bu dosyalara erişim sağlayamazlar ve sizlerin dosyaları güvenli bir hal almış olur. Şifreli dosya tercihi sizlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Gönderenin E-posta Adresine Dikkat Etmek

Sizlere değişik isimleri olan ve net bir isim belli etmeyen e-posta adreslerinden gelen e-postaları açmanız önerilmez. Genellikle sizlerin genel bilgilerinize erişmek için yapılan virüs olarak bu e-postalar tanımlanabilir.

E-postayı açtığınızda doğrudan spam olarak işaretleyerek dosya imha etme açık kaldığında bilgisayarınıza veya herhangi bir teknolojik aletin bize virüs yayılmaktadır. Virüs doğrudan sizlerin kişisel bilgilerinize erişmek adına programlanmıştır. Günümüzde insanları dolandırmak adına oldukça fazla tercih edilen bir yöntem olmakla birlikte herkesin de kanabileceği bir yol olarak söylenebilir.

E-posta’nın İçeriği Hakkında

E-posta daha yazılanlar dosyaların güvenli olup olmadığı hakkında birtakım ipucu edildikten sonra e-posta’nın içeriğinde kontrol etmeniz gerekmektedir. Kontrol bu virüse karşı en önemli tedbir olarak söylenebilir. Bu nedenle e-postanın içeriği hakkında da bilgi sahibi olarak bu gibi durumlara önlem almanız gerekir.

Bu yazıda sizlere güvenli olmayan e-posta ekleri belirleme hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Bu bilgilerden yararlanarak güvenli olmayan e-posta eklerini belirleyebilir ve dikkat etmeniz gereken hususları öğrenebilirsiniz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!