En Kârlı Yatırım Hangisi? Yatırım Tüyoları

En Kârlı Yatırım Hangisi? Yatırım Tüyoları
En Kârlı Yatırım Hangisi? Yatırım Tüyoları

En Kârlı Yatırım Hangisi? Yatırım Tüyoları Bu sorunun maalesef kesin bir cevabı yok olsa da makalede verilen yatırım türleriyle kazançlı yatırımlar yapmanız mümkündür. Ama bundan önce kendiniz için en karlı olacak yatırım aracını belirlemeniz lazım.

Kendinize göre en karlı yatırım aracını belirlemeniz için yapmanız gereken şunlardır;

  • Piyasa trendlerini sık sık takip edilmelidir.
  • Kar yapmaktan ziyade mantıklı olanı düşünmeniz gerek.
  • Mantıklı olanı düşünürken de kendi maddi imkanlarınızı da hesaba katılmalı.
  • Bu yatırımdan beklentilerinizin ne olduğuna karar verilmeli.

Altına Yatırım Yapmak

Altın, eski tarihlerden günümüze kadar kriz anlarında veya ekonomik sıkıntılar da başvurulmuş bir yatırım aracıdır. Bu sebeple güvenebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yatırım da uzman kişiler, uzun vadede altına yatırım yapmanın her zaman kârlı bir yatırım olacağını düşünüyorlar. Çoğu insan da bu görüşte hemfikirdir.

Durum bu şekilde olunca hayliyle riske gelemeyen insanlar, altına yatırım yapmayı tercih ederler. Türkiye’de de yastık altı denilen yatırımların çoğu altına yapılmakta. Son yıllarda da altın fiyatları Türkiye’de bir hayli arttı ve düşmeksizin artmaya devam ediyor.

Eğer siz de az riskli ve uzun vadeye gelemiyorsanız, altına yatırım yapmayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Borsada Yatırım Yapmak

Borsa, Türkiye dahil her ülkede bulunmaktadır. Borsada fazlasıyla fırsatlar bulunduğu için yatırımcılar burada işlem yapabilirler.

Borsa mantığı 3 kelimede şudur: Hisselerin alınıp satılması. Yatırım yapmak isteyen kişiler, şirketlerin satılığa çıkardığı hisseleri alırlar. Hissenin değeri yükselince de tekrar borsada satışa çıkarırlar. Bu şekilde kâr etmiş olurlar.

Pek çok insan parasını değerlendirmek için borsayı tercih etmekte. Bu sayı Türkiye’de hiç de az değil. Her geçen gün kurulan yeni şirketler ile beraber hisse senedi sayısı da doğru orantılı bir şekilde artmaktadır ve bunun sonucunda borsada işlem yapanlarda artmakta.

Bu yatırım aracı uzun veya kısa vade de iyi fırsatlar yakalasanız da, riski göz ardı etmemeniz tavsiye edilir. Çünkü rastgele alınan hisse senetlerinin birden değeri düşebilir ve bunun sonucunda para kaybedilebilir.

Dövize Yatırım Yapmak

Eğer yatırım için dövizi seçecek iseniz, hangi dövize yatırım yapacağınızı ve dövizin değerini etkileyen bazı hususları bilmeniz sizin faydanıza.

 

Bu yatırım aracında tercih edilen para birimleri çoğu zaman dolar ve Euro’dur. En Kârlı Yatırım Hangisi? Yatırım Tüyoları Eğer sizde çoğu yatırımcı insan gibi bu para birimlerine yatırım yapmak istiyorsanız, işiniz birazcık daha kolay ve az riskli. Diğer para birimlerine yatırım yapmak gayet riskli olabilir. Çünkü işlem hacimleri Euro, Dolara göre daha düşük ve ekonomisi pek de iyi olmayan ülkelerin para birimleri.

Örnek verecek olursak Kanada Doları, Japon Yeni veya Arjantin Pezosu gibi para birimleri daha risklidir. Bu yüzden yatırım yapmadan önce yapacağınız para birimi üzerinde iyice düşünmeniz tavsiye edilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!