Yurt dışına göç etme yolları
Yurt dışına göç etme yolları

Yurt dışına göç etme yolları Günümüz dünyasında pek çok insan daha iyi yaşam koşullarına sahip olmak amacıyla farklı bir ülkeye göç etmeyi planlamaktadır. Bu durum özellikle gelişmemiş ülkelerde genç nüfusun kaybı açısından olumsuz bir durum arz etmektedir. Malesef ülkemiz de son zamanlarda dış ülkelere pek çok göç vermiştir. Peki yurt dışına nasıl göç edilir? Hangi en kolay nasıl yapılır?

Yurt dışına göç etme yolları

İngiltere:

Bilindiği üzere İngiltere 31 Aralık 2020 tarihinden sonra Avrupa Birliğinde yer almamıştır. Dolayısıyla bu tarihten itibaren Ankara Anlaşması hükümleri uygulanmamaktadır. Peki, Ankara Anlaşması nedir? Ankara Anlaşması, Türkiye ile AB ülkeleri arasında imzalanan bir anlaşmadır. Yurt dışına göç etme yolları Bu anlaşma hükümleri gereğince Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dil bilme şartı olmadan, minimum sermaye şartı olmadan oturum izni ve daha sonraki süreçte vatandaşlık alabileceği ve bu ülkelerde çalışma olanağına sahip olabilir. Peki eğer bu anlaşma artık geçerli değilse yerine ne geldi? Yerine puan tabanlı oturum vizeleri geldi. Peki puan tabanlı oturum vizesi nedir? Avustralya ve Kanada’da da uygulanan bu sistem vasıflı göçmenlerin ülkeye gelmelerini tercih eden bir sistemdir. Mesela İngilizce bilmek, 30 yaşın altında olmak, diploma denkliğine sahip olmak gibi özellikler puan kazandırabilir. gov.uk adresinde detaylı bilgi mevcuttur.

Almanya:

Almanya’ya göç için sizlere 4 yol önereceğim:

Ankara Anlaşması: Az önce İngiltere’ye göç konusunda Ankara Anlaşmasından bahsetmiştim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına özel şartsız iş kurma vizesi. Ancak Almanya’da süreç biraz zordur. Geçerli bir iş planı hazırlayıp, Almanya’da iş kurmak için başvurup, banka hesabınızda yeteri kadar sermaye gösterirseniz red almazsınız. Bu konuyla ilgilenen bir danışman veya bir avukat ile süreci daha kolay yönetebilirsiniz.

Mavi Kart: Mavi Kart nedir? Avrupalı olmayanlar için Avrupa Birliği genelinde çalışma ve oturum izni sağlayan bir karttır. Yurt dışına göç etme yolları Ancak bu karta başvuru yapabilmek için Almaya’ya denk olabilecek bir diplomaya ihtiyacınız var. Ve 2023 itibariyle Almanya’da bulacağınız işte alacağınız en düşük maaş 58.400 euro olmalıdır. auswaertiges-amt.de sitesinden konuyla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Yatırımcı Vizesi: Almanya’da bir Gesellschaft mit beschränkter Haftung yani sınırlı sorumlu şirket kurup, en az 25000 euro yatırım yapmanız gerekmektedir. İşçi çalıştırma zorunluluğu artık yoktur, detaylı bilgi için bamf.de sitesini ziyaret edebilirsiniz

İşçi Vizesi: bmi.bund.de adlı internet sitesinde işçi vizesinin her türlü gereksinimlerine ulaşabilirsiniz

Hollanda:

İngiltere sonrası Ankara Anlaşması ile en çok göç edilen ülke Hollanda’dır. Hollanda, Almanya’ya göre Ankara Anlaşmasıyla daha kolay göç edilebilir bir yerdir. İngiltere’den farkı 5 değil 3 yıllık bir oturma izni sağlamaktadır ve bu vize ile tüm ailenizi Hollanda’ya götürebilirsiniz. Bu vize türüne başvurmak için Hollanda’da olmak gerekmektedir. Dolayısıyla öncelikle turist vizesi ile Hollanda’ya gelebilirsiniz. Detaylı bilgiye ind.nl internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya gibi ülkelere göç edebilmenin en kolay yolu dil okulu ile öğrencilik vizesi almaktır. Bu vizeyi almanın en kolay yolu da geri ülkenize döneceğinizin kanıtıdır. Yurt dışına göç etme yolları Eğer öğrenci iseniz okulunuzu, eğer çalışıyor iseniz iş yerinizi, varsa eğer evinizi, arabanızı kanıt göstererek ülkeye yeniden döneceğinizi kanıtlarsanız eğer vizeden red almazsınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!