Ramazan ve Oruç

Ramazan ve Oruç On bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş bulunuyoruz. Bu ayda yerine getirilen kutsal ibadetlerden biri de hiç şüphesiz oruç ibadeti.

Ramazan ve Oruç

Tüm Müslümanlara farz olan oruç tutulurken uyulması gereken kurallar ve yapılmaması gereken şeyler var. Bunlar neler, yazımızda bunları detaylıca açıklıyoruz.

Ramazan Ayında Oruç İbadeti

Ramazan ayının faziletine Kur’an’ı Kerim’de değinilmektedir. Ramazan ve Oruç Oruç ibadeti, imsak vaktiyle başlayarak güneşim batışına kadar kişinin yeme, içme ve cinsel münasebetlerden uzak tutmasıyla yerine getirilir.

İmsak vakti, tan yerinin aydınlanması demektir. İslam’ın beş şartından biri olan oruç, temel ibadetlerimizde namazdan sonra ikinci sıradadır. Bu aya kavuşan Müslümanlar, bu kutlu ayda ibadetlerini ve özellikle oruç ibadetini en iyi şekilde yerine getirmek ellerinden geleni şevkle yaparlar.

Allah’a kul olma farkındalığının kazanılması, Müslümanlara yakışmayan hareketlerden uzak durulması ve Allah’a olan bağlılığın belli bir iradeyle yerine getirilmesi için müthiş bir öneme sahip olan oruç, Ramazan ve Oruç Ramazan ayının gözde ibadetidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!