featured

Maden Suyunun Faydaları saymakla bitmez bu mineral deposu bizlere neler katar ne derece iyidir sizlerle paylaşıyoruz.

Öncelikle maden suyu nedir?

Maden suyu; Koruma altında bulunan veya öylesine kendiliğinden herhangi bir yerden kuyu açılarak veya kendiliğinden yüzeye çıkan, içindeki çözünmüş katı madde oranı 250 ppm den az olan sulardır. Her kaynaktan ya da kuyudan çıkan maden suyunun tadı farklılık gösterebilir. Kimi daha acı kimi biraz daha tatlı olabilir.

Maden suyunun içindeki mineraller nelerdir?

Sülfat, bikarbonat, magnezyum, potasyum, florür, kalsiyum, sodyum, iyodür( bunu bende ilk defa duydum:), gibi gibi çıktığı kaynağa göre içindeki mineraller farklı olabilir.

Maden suyunun faydaları nelerdir?

Kemik ve diş gelişimine katkısı vardır. 1 şişesi aşağı yukarı günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılar. Vücuttaki yağın yakılmasına yardımcı olur. Böylece zayıflamanıza yardımcı olur. Kan basıncının kontrol altında kalmasına yardımcı olur. Yani dengede tutar. Mide asitlerini dengede tutmanıza yardımcı olur. Bu da yağlı yedikten sonra veya çok yemek yedikten sonra içtiğiniz de mideyi rahatlatır.

Maden suyuyla elimizi yüzümüzü veya tüm vücudu yıkarsak gözenekleri temizler, kırışmayı önler, siyah leke oluşumunu da engeller.

Saç tellerimizin, içinde bulunan çeşitli mineraller sayesinde daha güçlü olmasını ve saçlarımızın daha parlak görünmesini sağlar. Maden Suyunun Faydaları Kaslarımızda meydana gelen kasılmaları önler.

Büyüme döneminde olan çocuklarda ve hamilelerde artan mineral ihtiyacını da karşılamaktadır.

Güne başlarken, gün içerisinde herhangi bir zaman diliminde ya da akşam maden suyu tüketilebilir. Yemeklerden sonra tüketilebilir. Ama 1 saat kadar bir süre geçmesi daha faydalı olacaktır.

Çocuklar için günlük bir şişe maden suyu tüketimi aşağı yukarı yeterli olacaktır. Yetişkin insanlarda 2 3 şişe kadar maden suyu içilmesi vücuda faydalı olacaktır.

Not: sade yani doğal katkısız maden suları kalori içermemektedir. Maden Suyunun Faydaları Ancak meyveli çeşitleri 40 50 arası kalori içermektedir.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!