Daha İyi Konuşmanın Püf Noktaları
Daha İyi Konuşmanın Püf Noktaları

Daha İyi Konuşmanın Püf Noktaları Konuşma sanatı, diğer tüm sanatlar gibi içinde estetik unsurlar barındıran bir yetenektir. Bazı insanlar bu yeteneğe sanki doğuştan sahiplerdir. Onlar kimseyi sıkmadan herhangi bir konuda saatlerce konuşabilirler. Geriye kalan biz diğer insanlarsa bazı püf noktalarını uygulayarak en az onlar kadar iyi konuşmayı öğrenebiliriz.

Daha İyi ve Akıcı Konuşmak

Konuşmak, bir iletişim becerisidir. Günlük hayatımızı şekillendiren bu beceriyi hem bilgi edinmek için hem de sosyalleşmek için kullanırız. İyi konuşabilmek, kendimizi daha iyi ifade etmemizi sağlar, daha iyi ilişkiler kurmamıza ve dolaylı olarak hayatta daha mutlu olmamıza kapı açar. İyi konuşan insanların genellikle dışa dönük insanlar olduğu düşünülür, ama aslında bu doğru değildir. Ama iyi konuşmanın bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarını öğrenerek siz de konuşma becerinizi geliştirebilirsiniz.

Meraklı Olun

Merak, insanı anlamaya, öğrenmeye ve ilgi göstermeye yönlendirir. Konuşma sanatında usta bir insanı gözlemlerseniz bunu görürsünüz; bir kişi ne kadar iyi konuşuyorsa o ölçüde meraklıdır. Daha İyi Konuşmanın Püf Noktaları Çünkü merak duygusu, insanı hem öğrenmeye hem anlamaya hem de öğrendiklerini paylaşmaya teşvik eder. Bu yüzden iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız merak duygunuzu artırmalısınız.

Konuşmak Bir Alışveriştir

Konuşmak tek başına yapılan bir eylem değildir. Konuşmak en az iki kişinin birlikte gerçekleştirdiği bir alışveriştir. Siz karşınızdakine bir şey söylersiniz, o da size bir şey söyler ve birlikte bir fikir veya duygu alışverişi yaparsınız. Her alışverişte olduğu gibi bu alışverişte de eğer verdiğiniz fikir veya duygu, aldığınızdan az veya çoksa karşınızdaki kişi bu alışverişten memnun kalmayacaktır. Bu yüzden daha iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız, konuşurken alma-verme dengesini iyi sağlamalısınız.

Bir Hikâyeniz Olsun

Bir stand up göstericisi, ünlü bir komedyen veya hikâye anlatıcısı olmasanız bile konuşmanızda ilginç hikâyelere yer verirseniz, daha iyi bir konuşmacı olabilirsiniz. Çünkü 7’den 70’e herkes hikâye dinlemeyi sever, bu yüzden hikâyeler, öğrenmenin en harika yollarından biridir. Ancak hikâyelerden yararlanacaksanız daha az bilinen, ilginç hikâyeler seçmeye özen göstermelisiniz.

Rahatlayın ve Kendiniz Olun

Konuşurken olmadığınız biri gibi davranmaya çalışırsanız, bu durum hemen fark edilir ve konuşmanız daha tamamlanmadan başarısız olarak hafızalara kaydedilir. Konuşurken rahat olmanın aslında tek yolu vardır; o da konuştuğunuz konu hakkında bilgi sahibi olmaktır. Konuştuğunuz konu hakkında ne kadar çok bilgi sahibiyseniz veya deneyimliyseniz o kadar rahat olursunuz. Eğer konuşulan konuyla ilgili fazla bir bilginiz yoksa, bunu belirtmeniz ve düşüncelerinizi samimi bir şekilde paylaşmanız, daha iyi bir izlenim bırakmanıza yardımcı olacaktır.

Alıştırma Yapın

Konuşma sanatı, doğuştan bir yetenekmiş gibi görünse de aslında çok çalışmakla da elde edilebilecek bir beceridir. Daha İyi Konuşmanın Püf Noktaları Dünyanın en iyi konuşmacıları, diğer insanlarla konuşmadan önce kimbilir kaç kez ayna karşısında pratik yapmışlardır? Siz de daha iyi konuşmak istiyorsanız kendinizle ayna karşısında veya aileniz ve arkadaşlarınızla alıştırmalar yapmalısınız. Ne kadar çok alıştırma yaparsanız konuşma sanatında o kadar çok başarılı olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!