Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?
Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır? Zaman Yönetimi, herkesin hayatında planlaması gereken bir olgudur. Günümüzde, zaman sanki daha hızlı akıyormuş gibi hissediyoruz. Plansız hayatımıza devam etmemiz, zaman yetmiyor dememize sebep olur. Zaman, ne parayla ne de başka bir değerli durumla değiştirilebilir. Bunun için yapmamız gerekenler nelerdir? Kısa bir liste oluşturalım ve uygulayalım.

Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

1-Adım adım- Günümüzü/Haftamızı/Yılımızı planlamamız gerekiyor: Örneğin: Güne başlamadan bir gece öncesi, ertesi gün neler yapacağımzın planını çıkartmalıyız. Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır? Sabah uyandığımız zaman, tahmini bir planla hareket etmeliyiz. Günlük planlardan, haftalık planlara, ardından da yıllık planlama yapabilecek konuma geliriz. Bunlar zor değil, aksine size ve hayatınıza düzen getirecek ipuçlarıdır.

2-Hayır demeyi öğrenmek: Bundan daha iyi bir rahatlık hiçbir şey sağlayamaz. Kendisine karşı özsygısı olan kişi, önce kendini hayatını yaşar, başkalarının hayatları, başkalarının planları için değil. Yeri geldiğinde, başkasının planı için hayır demeyi öğrenmelisin.

3-Günü kutucuklara bölmek: Bir günümüz 25 veya 30 saat değil, 24 saatimizi olabildiğince esnek bir halde kutucuklara böleceğiz. Bu kişisel olarak değişkenlik gösterebilir. Haydi başlayalım:

Uyku, günümüzü etkin geçirmemiz için yeterli şekilde olmalıdır. “8 kutucuk” uyku için ayırıyoruz.

Yemek, yemek yerken tek bir işle uğraşmayarak sevdiğiniz diziden bölümler izleyerek zamandan tasarruf yaparsınız. Sabah-Öğle ve akşam için toplamda “4 kutucuk” yemek yemeye gidiyor.

Kişisel ihtiyaçlar: banyo, günlük işler gibi yapılması gerekenlere: “2 kutucuk” ayırıyoruz.

Şimdi ise elimizde “10 kutucuk” kaldı. Sizce hayal ve hedeflerimize götürecek olan hangisidir? Elbette altın değerindeki 10 kutucuğumuz.

Son kısım: Uygulamaları yaptıktan sonra, neleri yapıp yapmadığınıza dair kendinizi izleyin ve ona uygun bir programla, hayatınızın kurallarını siz belirleyin.  Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır? Zamanınız değerlidir iyi yönetmek elinizde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!