Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler

Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler
Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler

Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler Din; geçmişten bugüne insanlığın var oluş amacını ifade eden ve kul ile Allah arasında bir araç olduğu kabul edilen bir inanış biçimidir. Dünya üzerinde insanların kabul gördüğü birçok din ve inanış şekli vardır. Her dinin ortak noktası bir yaratanın olması iken inançlı olmak da yaratan ile bağ kurmak anlamına gelmektedir.

Dinlere Göre Yargılanan İnsanlar

Her dinin kendine göre ibadet şekli olsa da tüm dinlerin ortak noktalarımda biri de hoşgörülü olmaktır. Kişi dini ne olursa olsun inançları gereği bir başka dini savunanlara karşı saygılı olmak zorundadır. Ancak geçmişte de olduğu gibi bugüne kadar devam eden dinsel çatışmalar ve buna bağlı olarak kendi dini dışındakileri hor görme durumunun önüne geçilememiştir. İnanç kutsal bir olaydır ve buna engel olmaya çalışmak manevi değerleri yıpratmaktadır.

Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler

Daha kötüsü ise aslında aynı dinden olanların daha inançlı tarafı yargılayacak cesareti sergilemesidir. Mesela Müslüman bir ülkede yaşıyorken Müslüman birinin başı kapalı diye karşısındakini küçümsemesi gibi. Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler Böyle bir durumda insanların kendi cephesine saygısızlık edilmezken, başı kapalı birini yadırgaması da oldukça abes bir durumdur. Böylesine hassas bir konunun bu şekilde sınıflandırması ise toplumda ötekileştirme durumunu ortaya çıkarmıştır.

Din ve Dinleri Yargılamak

Bütün dinlerin insana saygı ve hoşgörüyü emrettiği gerçeğini unutarak, inançların yargılandığı hatta inançlı olmanın yobaz sayıldığı bir toplumda gruplaşmanın da kaçınılmaz olduğunu söylemek mümkündür. Mantıklı düşünecek olursak namaz kılan biri için geri kafalı demek ne kadar yanlışsa dinlerin binlerce yıldır aynı kaldığına ve inanış şeklinin de değişemeyeceğini bu insanlara anlatmaya çalışmak bir o kadar boşuna olacaktır.

Çünkü sağlıklı bir beyin, değişen olayın tarih ve zaman olduğunu bilir, dinlerin değişmeyeceğini algılayabilir. Bu yüzden hangi dini inanışa sahip olursa olsun bir insanı yargılamak ve hor görmek haddi aşmaktan başka bir şey değildir. İnsanları bu yüzden dışlayarak alay etmek ise kişinin vicdani eylemlerini sorgulaması gerektiğini gösterir. Dini İnancı Yüzünden Hor Görülen Kişiler Bütün dinler kalp kırmayı reddederken, insanların dini inançları için başkalaştırılması da inançlı bir insana yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Sonuç olarak insanlar birbirinin değerlerini yargılamayı değil, saygı duymayı öğrenmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!