Youtuber Nasıl Olunur?
Youtuber Nasıl Olunur?

Nasıl Youtuber Olunur ? Son zamanlarda çok sık kullanılan sosyal medya video platformlarından biri olan Youtube’a insanlar merak sarmış durumda.Youtube’de sayısı oldukça fazla içerik ve içerik üreticisi mevcut. Yeni nesil adeta sosyal medya ile büyüdüğü için Youtube’da kullanmayı öğreniyor. Sadece küçükler değil büyüklerde Youtube kullanıyor. Youtube kullananların çoğu Youtube’den para kazanıldığını öğrendikten sonra onlarda bu işi yapmak istiyor ve Youtuber olmanın yollarını araştırıyorlar. Dışarıdan gözüktüğü kadar kolay olmasa da bu işi yapmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Youtube artık çoğu içerik üretici yani Youtuber için bir gelir kaynağı olmuş durumda. Bu açıdan bakınca her şey göze güzel geliyor. Makalemizde işte tam olarak bu iş dışarıdan göründüğü gibi mi değil mi bunu anlatacağız.

Youtuber Nasıl Olunur?

Youtube dediğimiz gibi artık bir gelir kaynağı olmuş durumda. Öncelikle Youtuber olmak istiyorsanız kendinizi keşfetmeniz gerekiyor. Nasıl Youtuber Olunur ? Keşfetmeniz derken kendinizde neyi çok iyi yaptığınızı, kendinizin en iyi özelliğin ne olduğu anlamında yani oyunlarda mı iyisiniz, insanlara bir şey tanıtmakta mı, insanları eğlendirmekte mi, insanlara bir şeyler öğretmekte mi bu aşamada bunu halletmelisiniz ki Youtube’a üreteceğiniz içeriklerin hangi türde olması gerektiğine karar verebilesiniz.

Youtuber Olmak İçin Gerekli Kriterler

Tabii ki her zaman olduğu gibi hangi konuda iyi iseniz o konu üzerinden ilerlemeyi tercih edin. Hem kendi yeteneğinizi insanlara sunmuş olursunuz hem de yapabildiğiniz bir şeyi yaptığınızda karşıdaki insanlarıda sıkmamış olursunuz ve insanlar size karşı bir sempati duymaya başlar. Bu konuyu halletiğinizi düşünürsek, artık Youtube kanalınızı oluşturdunuz ve videolar çekmeye başlamalısınız. Videolarınızı hazırlarken özgün içerikler hazırlamaya özen gösterin.

Youtuber Olmak Zormu

Herkesin çok önceden yaptığı videoları tekrardan yapmayın. Yapsanız da ya videonuz izlenmez ya da kötü yorumlar alırsınız, kötü yorum alırsanız da bu sizin motivasyonunuzu düşürebilir. Özgün içerikler ürettiğinizde videolarınız izlenme olanağı daha yüksek. İçeriğide halletiğinizi düşünelim. Videolarınızı hazırlama kısmına gelelim. Videolarınızı hazırlarken kaliteli yapmaya özen gösterin, izleyici kaliteli video izlemeyi tercih eder. Youtuber Nasıl Olunur? Videonuzu hazırlama aşamasında kendinizi izleyici yerine koyarak hazırladığınız videoyu tekrar izleyin beğenmediğiniz kısımları ya kaldırın ya da yeniden çekmeyi deneyin. Videolarınızı bu şekilde hazırlayın. Youtube kanalı açıp o kanala içerik üretiyorsanız en önemli noktalardan biri de devamlılık ve sabır. Bu iki faktör sizlerin bu yolda yoldaşınız olacaktır. Süreklilik ve sabır gösteremezseniz her şey de olduğu gibi burada da kaybedersiniz. Bu iki faktöre çok dikkat etmelisiniz. Videoları yüklerken düzenli şekilde yükleyin günde bir videodan fazla video yüklememeye çalışın (ürettiğiniz içeriğe göre değişebilir ! ). Kendinize gün ve saat belirleyin o aralıkta videolarınızı yükleyin.

Youtuber Olmak İçin Çok Çalışmak Lazım Detaylar

Kitleniz oluştuktan sonra o günlerde kanalınıza gelip video atıp atmadığınıza bakar buda videolarınızın daha hızlı izlenmesini sağlar. Her şeyi yaptınız, videolarınızı da düzenli bir şekilde aksatmadan yüklüyorsunuz ancak videolarınız izlenmiyor ise bir kanalınızı açıp inceleyin nerede ve neyi yanlış yaptığınızı tespit etmeye çalışın, videolarınız izlenmiyor ise bir yerde yanlış yapıyor olabilirsiniz. Ancak düzenli bir şekilde video yüklüyorsanız bir yerden sonra en az bir videonuz olsa bile izlenmesi artacak ve insanların karşısına çıkacaktır. Ama siz çok hızlı bir şekilde göz önüne çıkmak istiyorsanız, biraz paraya kıymanız gerekebilir (tavsiye değildir, araştırmadan yapmayınız !). Youtube’a ve Google’a reklam vererek kendi kanalınızın reklamını yaptırtabilirsiniz. Bu yöntem az da olsa çokta olsa işinize yarayacaktır (tavsiye değildir, araştırmadan yapmayınız !). Nasıl Youtuber Olunur ? Bu makalemizde Youtuber olmak isteyenler için kısa bir şekilde özet geçerek nasıl Youtuber olunabileceğinden bahsettik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!