Vintage Mobilya Modelleri

Vintage Mobilya Modelleri
Vintage Mobilya Modelleri

Vintage Mobilya Modelleri Son zamanlarda vintage mobilya kullanımının ülkemizde de epey arttığı görünüyor. Eskiden 2. el mobilyalar veya retro görünümlü yeni mobilyalar eski olarak görülür ve kullanılmak istenmezdi. İnsanlar bunun yanlış olduğunu anladı ve artık vintage mobilya kavramı oluştu. Vintage mobilya akımı eskinin kıymetini hatırlattı. Evinize farklı bir bohem havası katmak ve stilinizi değiştirmek istiyorsanız mutlaka tarzınıza uygun vintage mobilya bulacaksınız.

Vintage Mobilya Modelleri Nerede Bulunur?

Vintage mobilyanın özelliği önceden kullanılmış olmasıdır. Bazı insanlar vintage tarzını sevdiği için tercih eder, bazı insanlar ise mobilyalardaki yaşanmışlığı hisseder. Sebepler farklı olsa da soru aynıdır; “Vintage mobilya modelleri nerede bulunur?” Şuralarda bulunabilir;

*Vintage ürünler satan güncel mağazalar

*Antikacılardan

*Bit pazarından

*İnternet üzerindeki 2. el eşya uygulamalarından bulunabilir.

Vintage akımı, vintage mobilyaya ulaşımı kolaylaştı. Bu tarza ayak uydurmak isteyenler akıllarındaki mobilyaları kolayca bulabilir.

Vintage Mobilya Modelleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vintage mobilya seçiminin kilit noktası renk seçimidir. Hangi dönemin mobilyasını almak istediğinize önceden karar vermeli, o dönemin tarzına uygun renkleri tercih etmelisiniz. En çok tercih edilen renkler beyaz, bej, ekru ve kahve tonları denilebilir.

Bir diğer dikkat edilmesi konu temizliktir. Eski mobilyalar genellikle ağır olur bu yüzden kaldırmak, yerinden oynatmak oldukça güç olacaktır. Seçtiğiniz mobilyaların ayakları yerden yüksek olmalı ki altı rahatça silinebilsin.

Eski mobilyalar günümüz mobilya modellerine göre daha büyük ve geniştir. Bu yüzden evinize uygun mobilyayı seçerken dikkatli olmalısınız. Küçük odalar için büyük mobilyalar tercih etmemelisiniz.

Vintage Mobilya Avantajları

Vintage mobilyaların bazı avantajlar sunar. Kalitesiz bir mobilya bulamazsınız çünkü eski mobilyalarda sahtekarlık olmaz levhalar ve kaplamalar orijinal kullanılır. Vintage mobilyalar ömürlük eşyalarınızdır. Çünkü işçiliği genel olarak çok güzeldir. Seri üretime geçirilmediği için hepsi endüstriyel tasarımdan uzak usta işçiliğidir. Vintage mobilyaların trendi hiç bitmez. Özellikle ahşap içerikli mobilyalar trendden düşmez. Her tarza uygundur ve her dönem yeni mobilya almayı engeller. En özel yanı eviniz size özel olabilir. Çünkü eski mobilyaların tasarımı sayıca çok azdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!