İkea Oturma Odası Dekorasyonu

İkea Oturma Odası Dekorasyonu
İkea Oturma Odası Dekorasyonu

İkea Oturma Odası Dekorasyonu Gün içerisinde yaşadığımız yorgunluğu atmak istediğimizde, kendimize zaman ayırmak istediğimizde, sevdiklerimizi ağırlamak istediğimizde ya da televizyon izlemek/kitap okumak istediğimizde en çok kullandığımız alan oturma odasıdır. Oturma odası evin en çok kullanılan alanı olması nedeniyle dekore ederken ihtiyaçlarımızı belirlemek ve ona göre tercihler yapmak önemlidir.

İkea Oturma Odası DekorU

Bununla beraber kullanılacak olan alanın genişliği de göz önünde bulundurularak tercihlerinizi yapmak işlerinizi kolaylaştıracaktır. Bu aşamada İkea’nın her bütçeye, zevke ve alana uyum sağlayacak genişlikte ürün yelpazesi vardır. İkea ürünleri kendi içerisinde farklı tarzlara sahiptir. Bu nedenle bu konuyu birkaç başlık altında incelemek sizler için kolaylık sağlayacaktır.

İkea’da Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkea mağazaları, geniş alana sahip 2 katlı alanlardan oluşur. Bu nedenle İkea’ya gitmeden önce ihtiyacınızı belirlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Ürün yelpazesinin geniş olması da işinizi zorlaştırabilir. O yüzden gidip, görmek; deneyerek almak işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak her ne kadar hedef odaklı gitsek de o kadar ürün arasından karşımıza almak isteyeceğimiz farklı ürünler de çıkacaktır.

Bu nedenle alışverişe başlamadan önce malzemeleri rahatça taşıyabilmek için bir alışveriş arabası almak işimizi kolaylaştıracaktır. Almayı düşündüğünüz ürünleri muhakkak deneyerek alın. Böylece ihtiyacınıza uygun olup olmadığını daha iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Kullanılacak alanın ebatına da uygun olup olmadığını rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

Küçük Oturma Odası

Küçük oturma odaları için İkea’nın çok fonksiyonlu ve depolama alanı da olarak kullanılabilecek, minimal tarzda mobilyalarını tercih edebilirsiniz. Çoğu zaman oturma odasının odak noktası olan koltuk ya da kanepenin açık renkli, yatak olabilen ve birçok tarz mobilyayla uyum sağlayacak şekilde seçilmesi küçük alanların verimli kullanılmasına olanak sağlar. Bunun için İkea’nın FRIHETEN serisine göz atabilirsiniz. Büyük ve fazlaca yer kaplayan mobilyalar yerine köşe kanepelerini tercih ederseniz yer tasarrufunda bulunabilirsiniz.

Orta ve yan sehpa olarak kullanacağınız mobilyayı depolama alanı olarak kullanabileceğiniz şekilde seçerek kendiniz için daha fazla depolama imkanı yaratabilirsiniz. Bunun için de İkea’nın HOL, HEMNES, HAVSTA, MALMSTA, ARKELSTORP, LISTERBY, LACK, LALLERÖD, REGISSÖR serilerine göz atabilirsiniz.

Geniş Oturma Odası

Şayet tam tersine oturma odanız genişse, dekorasyon açısından biraz daha şanslısınız. Çünkü daha fazla İkea mobilyasına evinizde yer açabilirsiniz. Geniş alanlarda renkleri özgürce kullanabilirsiniz. İkea Oturma Odası Dekorasyonu Birçok mobilya üreticisinin kaçındığı göz alıcı renklerde mobilyaların üretimi konusunda İkea oldukça cesur bir yaklaşım sergiliyor. Bu nedenle çok sevdiğiniz yeşil renkteki koltuğunuzu yanına İkea’nın STRANDMON serisine ait tekli koltuğunu kullanarak çarpıcı bir görüntü elde edebilirsiniz. Aynı zamanda parlak renkte İkea kırlentleriyle de kullanmayı tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!