Yemek Odasında Dekorasyon Hakkında Yazılar

Yemek Odasında Dekorasyon Hakkında Yazılar
Yemek Odasında Dekorasyon Hakkında Yazılar

Yemek Odasında Dekorasyon Hakkında Yazılar Misafir ağırlamayı seviyorsak evimizin en önemli bölümlerinden biridir yemek odaları. Evin her zaman şık ve gösterişli olmasını ister özellikle bayanlar. Konfor ve kullanım kolaylığı da peşinden gelir. Çoğu zaman karar vermek zor olur. Alışverişten önce birçok mağaza hatta yakın illerdeki büyük mobilya mağazaları gezilmeden karara geçilmez. İyi düşünmek ve doğru seçimleri yapmak gerekir. Seçenek çok. Önemli olan uygun parçaları bir arada kullanabilmek. Aksi takdirde tek başına harika ama yanındakilerle uyumsuz karmakarışık ve hüsrana uğratan bir sonuç çıkabilir karşınıza.

Yemek Odasında Dekorasyon Hakkında Yazılar

Şık Mı Rahat Mı?

Öncelikle belli bir tarzınızın olması ve bunu biliyor olmanız çok önemli. Çok çeşitli dekorasyon stilleri var ancak basite indirip klasik mi yoksa modern mi seviyorsunuz, seçimleriniz hangi yönde olacak belirlemek gerekir. Klasik tarz her zaman geçerliliğini korur ve şıklıktan taviz vermediği gibi bakımı biraz zordur. Kullanıcıyı biraz zorlayabilir. Modern tasarımlarda rahatlık ve pratiklik biraz daha öndedir ama tasarım olarak güçlü yanları da vardır. Kullanımı nispeten daha kolaydır. Dekorasyon tarzları ile ilgili birkaç yazı okumak da işinizi kolaylaştıracaktır.

Yemek Odasında Hangi Renkleri Tercih Etmeliyim?

Mobilya seçiminin ardından mekanda yapabileceğiniz dokunuşlara geçebilirsiniz. Seçtiğiniz mobilyanın tarzı ve rengi artık duvarlar halı ve perdeler için bir referans olacaktır. Masanın önüne geleceği duvarda oda rengine zıt bir renk kullanıp mobilyayı da öne çıkarabilirsiniz. Yine aynı duvara asacağınız büyük bir ayna mekanı genişletecek ve daha ferah görünmesini sağlayacaktır. Açık renk mobilyalar tercih ettiğinizi düşünelim. Sandalye rengi de yakın yumuşak bir renkte olsun.

Hatta masa başındakileri koyu bir renkte değerlendirebilirsiniz. Masanın önüne geleceği duvarda koyu gri nefti yeşil ya da bordo tercih edip beyaz ya da gümüş çerçeveli büyük bir ayna sayesinde hoş bir uyum sağlayabilirsiniz. Halıda klasik desen her tarza uyacak ve zengin görünüm kazandıracak. Perdelerde halının desenlerinden bir renk seçip kalın fonlarla açık renk tül kullanabilirsiniz. Duvarınızdaki zıt renk de fonda kullanılabilir. En son şık bir aydınlatma ile temel ihtiyaçlar tamamlanmış olacak ve yemek yerken gereken aydınlatmayı elde etmiş olacaksınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!