Tasarruf Nedir Nasıl Yapılmalıdır
Tasarruf Nedir Nasıl Yapılmalıdır

Tasarruf Nedir Nasıl Yapılmalıdır? Gelecek de göz önünde bulundurularak belirli kaynakların sınırlı bir şekilde kullanılmasına tasarruf denir. Tüketimde dikkatli davranma, yatırımları istikrarlı bir şekilde devam ettirme, fazla risk almadan yapılan işlemler tasarrufa örnek olarak gösterilebilir.

Tasarruf Nedir?

Tasarruf çok geniş kapsamlı bir kelime olsa da yazımız içerisinde daha çok ekonomide tasarrufa değineceğiz.  Günümüzde tasarruf yapmak ve para biriktirmek için bankaların da birçok uygulaması bulunuyor. Kumbara hesapları, vadeli mevduat hesaplar tasarruf için ideal yöntemlerden biridir. Vadeli mevduat hesabı sayesinde her ay kenara ayırdığınız parayı bankaya yatırabilir ve faiz alabilirsiniz. Tasarruf Nedir Eğer vade süresi içerisinde anaparanızdan çekim işlemi yaparsanız faiz oranı bozulacağından sizi tasarrufa yöneltmektedir.

Tasarruf  Nasıl Yapılmalıdır?

Tasarruf kelime kökeni açısından her zaman sıfırdan para biriktirme olarak algılansa da, belli bir hesaba sahip kişiler yatırım yöntemlerini kullanarak tasarruf yapmış olurlar. Örneğin; banka hesabındaki nakit para her zaman risk içerir, hemen çekilebilir ve ulaşmanın kolay olması nedeniyle tasarrufun yapılmasını engellemektedir. Tasarruf yapmak isteyen bir kişi bu hesabı herhangi bir yatırım aracına yatırdığında ise nakit para artık daha somut bir şeye dönüştüğü için nakit paranın yenmesi imkânsız bir hal alacaktır.

Yapılan bir araştırmada alışverişlerde kredi kartı yerine nakit parayı tercih edenlerin tasarrufa daha meyilli oldukları ortaya çıkmıştır. Tasarruf Nasıl Yapılır Nakit para harcarken insanların daha çok düşündüğü, paranın kıymetinin daha iyi anlaşıldığı bir gerçektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!