Sektörde Kredi Hacmi Geriledi
Sektörde Kredi Hacmi Geriledi

Sektörde Kredi Hacmi Geriledi Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu tarafından düzenli olarak yayınlanan bültene göre bu hafta, sektörün kredi hacmi 4 milyar 278 milyon lira azaldı. Dönem olarak ise 3 trilyon 512 milyar 933 milyon olan tutar, 3 trilyon 508 milyar 655 milyon liraya kadar geriledi. Bültene göre sektörde toplam mevduat ise 9 milyar 237 milyon liraya kadar geriledi. Bültende yayınlanan verilere göre bu hafta, sektör için adeta bir gerilim haftasıydı. Hemen hemen her tutarda bir gerilemeye rastlandı.

Tüketici Kredileri de Azaldı

Açıklanan verilere göre tüketici kredi tutarları, 1 milyar 68 milyon lira iken 687 milyar 801 milyon liraya kadar indi. Ayrıca taksitli ticari kredi tutarlarında da gözle görülür bir değişim görüldü. Söz konusu tutar, 334 milyon liralık rekor bir düşüş yaşadı ve güncel tutarı 579 milyar 785 milyon lira oldu. Bankaların bireysel krediler için alacakları ise yine yüzde 1,8 oranında geriledi ve 145 milyar 260 milyon liraya indi.

Sadece Yasal Öz Kaynaklar Arttı

Açıklanan haftalık verilere göre sektördeki alacaklar, önceki haftaya göre 251 milyon lira değerinde azaldı ve yeni tutarı 150 milyar 674 milyar oldu. Sektörde Kredi Hacmi Geriledi Açıklanan verilere bakılacak olursa, haftaya açıklanacak verilerin ne durumda olacağını kestirmek zor. Tabii birçok yorumcuya göre kredi hacmi ve tüketici kredilerinde yaşanılan azalma devam edecek ve bunun yanı sıra öz kaynaklarda da azalma görülebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!