Kırtasiye Açmak

Kırtasiye Açmak
Kırtasiye Açmak

Kırtasiye Açmak Kırtasiye açmak istiyorsanız bu iş için sermayenizde varsa işe ilk önce okul çevrelerinde veya ofislerin fazla olduğu uygun dükkân aramak ile başlayabilirsiniz. Güzel bir dükkân bulup kiraladıktan hemen sonra bir muhasebeciyle görüşerek vergi mükellefi olmakta fayda vardır. Çünkü alacağınız malzemeler verginizden düşeceği için uzun vadede işinize yarayacaktır.

Bir Kırtasiyede Bulunması Gerekenler

Kırtasiye denilince akıllara yalnızca okullarda kullanılan araç gereçler değil hobi ürünleri de gelir. Mesela puzzle, jenga gibi yetişkinlerinde tercih ettiği kutu ürünler akıllara gelebilir. Büyük gösterişli bir kırtasiyeye girince yetişkinler veya okul çağındaki çocuklar için kırtasiyeler o an için gezip dolaşılabilecek mekânlara da dönüşebilir.

Kırtasiye Sektörüne Para Yatırmak

Kırtasiye ürünleri dışında işyerlerinde kullanılan büyük fotokopi ve baskı makineleri de alınarak satacağınız ürün yelpazesini de genişletebilirsiniz. Okul çevresinde bir dükkânınız varsa hikâye kitapları ve romanlar satarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Daha Uzun Süreli Ayakta Durabilmek İçin;

İşin belki olumsuz tarafı aktüel marketlerin okulların açılmasıyla birlikte sattıkları kırtasiye malzemelerini de düşünerek bu zamanlarda belki bir rekabetin içinde olabilirsiniz. Bunu da biraz önce bahsettiğim gibi ürün yelpazenizi genişleterek arayı kapatabilirsiniz. Sonuç olarak her sektörde olduğu gibi teknolojiye ayak uydurmak ve yeniliklere açık olmak gerekir.

Daha İlgi Çekici Olmak İçin  

Kesinlikle dükkânın önüne çocukların çok sevdiği üzerinde süper kahramanların olduğu çantalar, Kız çocukları için pembelerin morların bol olduğu beslenme çantaları, suluklar asmalısınız. Vitrin düzeni de ayrıca çok önemli insanlar baktığında rengârenk çantalar, kalemler veya oyuncaklar görünmeli.

Kırtasiye Malzemelerinin Diğer Kullanım Alanları

Dükkânın etrafında okul dışında işyerleri, muhasebe ofisleri de sizin için ayrıca bir avantaj olacaktır. Muhasebe ofislerinin kâğıt, kartuş diğer kırtasiye malzemelerine oldukça ihtiyacı olacaktır. Ayrıca eğer büyük bir bölümüne oyuncak bile koyup diğer kırtasiyelerden bir adım daha önde olabilirsiniz. 

Üniversiteli gençler için bazen kırtasiye dükkânları ikinci evleri olabiliyor. Renkli çıktı almak veya sayfalarca ödev yazdırmak zorunda oldukları için bu tarz kırtasiyeler onlar için oldukça uygun oluyor. Çalıştıracağınız Personel sayısı ise ilk başlarda 1 kişi yeterli olabilir. Eğer dükkânınıza büyük baskı makineleri de koyacaksanız bu personelin bu konuda tecrübeli olması gerekebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!