Şan Dersleri
Şan Dersleri

Şan Dersleri Şan dersi, insanlara seslerini doğru bir biçimde kullanmayı öğretmektedir. Kişiler, yalnızca şarkı söylemek için değil, seslerini daha doğru kullanmayı ve doğru bir biçimde nefes almayı öğrenme amacıyla da şan dersi veren bir kuruma başvurabilir. Burada katılımcıların müzik kulağına, müzik kulağının eğitimlere vereceği cevaba ve egzersizleri doğru bir biçimde uygulamalarına göre bir gelişim sağlayacaklardır. Pek çok kişinin şan derslerinin yalnızca güzel şarkı söylemeye yaradığını düşünmesi büyük bir yanılmadır. Kendini ifade edebilmenin en önemli yollarından biri olan konuşma iletişimini ne denli iyi sağlarsa bir kişi, o kadar karşısındaki insanlara iz bırakabilir. Bu konuda nefes kontrolünün yeri de çok önemlidir. Farkında olmadan normal zamanda kullandığımız diyafram ve akciğer gibi organların kontrolünü sağlamaya yarayan nefes kontrolü, içeri çekilen nefesi doğru yönlendirmeyi, geri bırakırken de yine doğru yoldan bırakmayı sağlamaktadır. İşte şan derslerinde de insanlara öncelikle bu nefes kontrolünün nasıl sağlanacağı ve nefes kontrolüyle ilgili gerekli egzersizler öğretilmektedir.

Şan Dersleri Almak

Günlük hayatlarımızda yaşadığımız ağır stres ve yoğunluğun oluşturduğu yorgunluktan kurtulmak için de insanlar şan derslerine başvurmaktadır. Gerek nefes kontrolü egzersizleri gerekse buna yönelik harcanan vakitler çağımızın vebası denen stresle mücadele için de birebirdir. Şan derslerinin birinci ve en temel adımı olan nefes egzersizlerini, doğru nefes alma yöntemlerini kişinin normal hayatına yansıtmasıyla beraber daha sağlıklı, sakin ve rahat bir hale geleceği ortadadır. Bu aşamadan sonra ise hocaya bağlı olmakla beraber ses egzersizlerine başlanmakta ve daha sonra günlük konuşmada kullanılan sesin etkileyiciliğine kadar giden bir yolculuğa çıkılmaktadır.

Şan Dersi

Birbirinden farklı pek çok sanat dalında performanslarını sergileyen sanatçıların da kendini geliştirmek için bu tarz şan derslerine başladığı bilinmektedir. Klasik opera, müzik, tiyatro gibi sanatların sanatçılarının da gerek ses kontrolünü gerekse nefes kontrolünü daha doğru bir biçimde sağlamak için eğitimlere katıldığı görülmektedir. Bu eğitimler sayesinde kendilerini daha iyi noktalara getirmeleri ise işten bile değildir. Eğitimsiz yalnızca ses ya da yetenekle bir yerlere elbette gelinebilir ancak bu eğitimler sayesinde uzun süreli performansların sergilenmesi, sahnede, seyirciye daha iyi bir şekilde hitap edilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca bazı sporcular ve hatta politikacılar da şan dersi alarak bulundukları noktadan kendilerini çok daha ilerilere taşımayı hedeflerler. Kitlelere hitap etmenin en önemli unsurlarından biri olan bu şan eğitimini almış ve almamış kişileri ayırt etmek de dışarıdan bir gözle pek de zor olmayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!