Matematik Nasıl Çalışılır? Matematikte Başarının Sırları

Matematik Nasıl Çalışılır?
Matematik Nasıl Çalışılır?

Matematik Nasıl Çalışılır? Matematikte Başarının Sırları Matematik diğer dersler arasında en çok korkulan derslerin başında gelir ki aslında Fizik ve Kimya gibi dersler de en az onun kadar zor kabul edilir. Bu yazımızda tüm bölümler (Eşit Ağırlık, Sayısal ve Sözel) için ortak ders olan Matematik dersinin zorluğundan bahsedecek ve diğer yazılarımızda da diğer derslerin zorluğundan bahsedeceğiz. Sonuç olarak bu zorlukların üstesinden gelmek için neler yapılabileceğine değineceğiz. Bazı ufak ipuçları ile netlerinizi nasıl arttırabileceğinizi göreceğiz. İşte Matematik nasıl çalışır sorusunun cevabı?

Matematik Nasıl Çalışılır?

Formülleri Ezberleyin Ama Çıkış Yolları İle Formül ezberleme akılda kısa süreli kalan bir yöntemdir. Bu yöntemi bir süre sonra unutabilir ve hatta bu yöntem aynı konudaki birkaç formülü çalıştığımız zaman karıştırmamıza neden olabilir. Mesela öğrencilerin yüzden 90’ı sinüs ve kosinüs formüllerini birbirine karıştırır ve sonuç olarak birazdan değineceğimiz yöntemin daha doğru olduğuna kanaat getirir.

Matematikte Başarının Sırları

Formüllerin kökenine inin. Yani çıkış yollarını analiz edin. O analizi yaptıktan sonra sadece birkaç saat ayırarak, kendiniz ondan türeyen formülleri elde edin. Mesela kosinüs teoreminden aslında sinüs teoreminin türeyebileceğini veya tanjant kotenjant elde edilebileceğini ve hatta biraz daha mantığını anladıktan sonra yarım açı formülleri dahi buradan türetilebileceğini göreceksiniz. Yani teoremlerin ve formüllerin ana kaynaklarını iyi analiz etmeyi öğrenin arkadaşlar. Bundan sonrası sadece türetme. Türetmenin de ne kadar zevkli olduğunu birkaç soru çözdükten sonra kendiniz görebilirsiniz.

Matematik
Matematik

Bol Bol Soru Çözün

Elbette tüm diğer dersler için de bu geçerlidir. Ancak Matematik çok daha fazla farklı soru tiplerine sahip olduğu için ve zaman olarak diğer sorular ile eşdeğer kabul edildiği için soru çözüm tekniklerini iyi öğrenmeniz gerekecektir. Diğer tüm soruları belki de 1 dakikaya sığdırmak çok basit olacağından okumanız yeterli olabilir. Ancak Matematik dersi için bu biraz daha zordur ve işlem yapmayı gerektirdiği için zaman çok geçirmeniz gerekecektir. Bu yüzden bol bol soru çözmeniz gerekir ki bu sınavda hemen el pratiği ile 1 dakikaya soruları sığdırabilmeniz mümkün olsun. Aksi takdirde çok zorlanacak ve diğer soruların vaktinden çalmanız gerekecektir.

Soruları çözerken soru mantıklarını iyi anlayın. Sırf soru çözmek için çözmeyin. O sorunun mantığını anlamadan atlamayın. Sizin gibi bu yolları geçen biri olarak söylemem gerekir ki, en büyük yanılgım ne kadar çok soru çözersem o kadar iyi olacağı idi. Ancak sonradan anladım ki, bol bol soru çözmek çok önemli ama bunu yaparken sırf psikolojik rahatlık hissedeyim diye soruları üstün kötü geçmenin çok büyük hata olduğunu yaşayarak anladım. Siz de yaşayarak anlamamak için bu deneyimimi göz önünde bulundurun ve hatayı yaşamadan önleyin. Yani, tabii ki çok soru çözün ama mantıklı bir şekilde ilerleyerek çözün.

En Zor Soruları Çözmeye Çalışmayın

“En zor soruları çözersem basitleri çözmek daha kolay olur” mantığı asla ve kat’a doğru değildir olamaz. Çünkü öyle basit sorular geliyor ki, sadece o soruyu görmüş olmanız yeterli oluyor ve neredeyse diğer hiçbir konuyla da alakaları yok. Sadece kendisini çözmüş olmak gerekiyor. Bu yüzden zor soruları, kolay soruları çözmede bir basamak olarak görmeyin. Adım adım ilerleyin ve basit de çözün, orta da, çözün zor da çözün.

Çözümlü Sorulara Öncelik Verin

Eğer Matematik için sıfırdan başlayacaksanız öncelikle piyasadaki çözümlü soruların toplandığı kitapları değerlendirin. Bu kitaplarda yer alan çözümleri inceleyerek sonra da kendi başınıza çözmeye çalışın. Bir süre sonra anlayacaksınız ki hatalarınızı görmede bu yöntem çok daha fazla işinize yarıyor ve daha başka bir şey yapmanız da gerek yok. İşte buna dikkat ederseniz harika sonuçlar alırsınız ve zaten bir süre sonra çözüme bakmadan da kendi başınıza çözebildiğinizi göreceksiniz.

Matematik en iyi kaynak seçimi

Kaliteli Kaynaklar Bulun Özellikle Matematik dersinde kaliteli kaynak bulmak oldukça zordur. Sürekli olarak piyasada taklit kitaplar yer alıyor ve kaliteli kendine has üslubu olan bir kitap bulmak zordur. Bu da sadece kendini tekrar eden ve ilerletmeyen bir çalışmaya neden olacaktır bir süre sonra. Bundan dolayı piyasadaki kaliteli kaynakları kullanmaya çalışın. Bunun çok daha fazla avantaj sağladığını göreceksiniz. Farklı kaynaklardan çalışmak ve farklı kaynaklardan soru çözmek her zaman sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Eğer buna dikkat ederseniz, bir kaynakta bulamadığınız bilgileri bir başka kaynaktan bulabildiğinizi göreceksiniz.

Kaynak seçimini yaparken piyasada en çok satın alınan kitaplar şeklinde bir yanılgıya girmeyin. Bunun yerine etrafınızda daha önce kitap almış olan kişilerin bilgilerine danışın. Bu sizin için daha iyi sonuç verecektir.

Evet arkadaşlar yukarıda sizler için korkulan ders Matematik! İçin bazı bilgiler verdik. Ve eğer bunlara dikkat ederseniz, güzel bir noktaya geleceğinizi söyleyebilirsiniz. Adım adım okuyup ilerleyin lütfen. Bu sizin için daha iyi olacaktır ve bu derse olan ön yargılarınızı yenmenizi sağlayacaktır. Aksi takdirde hep korku ile devam etmeniz asla doğru olmayacaktır.

Matematik, Matematik en iyi kaynak seçimi, Matematik en iyi kitap hangisi?, Matematik için nasıl ders çalışılır?, Matematik için nereden başlamalıyım?, Matematik nasıl çalışılır?, Matematik zorlanıyorum ne yapmalıyım?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!