E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme
E-Okul Veli Bilgilendirme

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır? Pek çok öğrenci velisi eğitim almakta olan çocuklarının ders notları ve eğitimlerine dair birtakım bilgilerini sanal bir ortamdan öğrenmek ister. Çünkü sanal ortamdan bilgi edinmek teknolojinin insanlara sunduğu en önemli nimetlerden biridir. Her an her yerden çocuklarının eğitimine dair bilgileri öğrenmesi mümkün olan veliler de bu nedenle sisteme bazen mobil cihazlar, bazen ise bilgisayar ve tablet benzeri cihazlardan girmeyi denemektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nereden Yapılır?

Öncelikle MEB üzerinden https://eokulyd.meb.gov.tr/ bağlantısına tıklanması gerekiyor. Bu bağlantıdan açılan sayfada “yönetimi bilgi sistemi girişi” ve “veli bilgilendirme sistemi girişi” şeklinde iki ayrı bölüm yer alıyor. Bu sayfada öğrenci velilerinin “veli bilgilendirme sistemi girişi” bölümüne giriş yapması gerekiyor. Bunun yanı sıra herhangi bir arama motoruna e-okul veli bilgilendirme sistemi yazılarak da doğrudan bu bağlantıya erişmek mümkün olabiliyor.

Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi İçin Gereken Bilgiler Nelerdir?

Resimdeki kod, öğrencinin TC kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası için ayrılan bölümlerin doldurulmasının ardından güvenlik kontrol sayfasına geçilebiliyor. Bu bilgilerde hata bulunması durumunda sistem hata veriyor ve kontrol edilerek değiştirilmesi gerekiyor. Akabinde yenilenen her sayfada güvenlik kodu da değişiyor.

VBS Güvenlik Kontrol Sayfası Nedir?

VBS öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası girildikten sonra güvenlik amaçlı birkaç bilgi daha girilmesi gereken bir sistemdir. Sayfa her yenilendiğinde farklı bir güvenlik bilgisi girilmesi gerekir. Bazı durumlarda bilinmeyen sorularla karşı karşıya kalınması da mümkündür. İşte böyle bir durumda sayfanın yenilenmesi üzerine gelecek yeni güvenlik sorularının cevaplanmasıyla sayfaya giriş yapmak gerekiyor.

VBS güvenlik kontrol sayfasında sorulan bilgiler genel olarak şu şekilde;

  • Öğrencinin doğum yılı nedir?
  • Öğrencinin doğum ayı hangisidir?
  • Öğrencinin okuduğu şube hangisidir?
  • Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il hangisidir?
  • Aşağıdaki resimlerden hangisi öğrenciye aittir?

Bu sorular doğru cevaplandıktan sonra veliler öğrenci bilgilerinin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor ve bu sayfada öğrencilere dair not ve devamsızlık benzeri pek çok bilgiyi görüntülemek mümkün olabiliyor.

E-Okul Sisteminde Şifre Hatırlatıcı Mevcut mu?

E-okul veli bilgilendirme sisteminde şifre hatırlatıcı gibi bir bağlantı yer almaz. Zira öğrencilerden herhangi bir üyelik talep edilmediği gibi parola ya da kullanıcı adı da sorulmaz. Başka bir deyişle güvenlik soruları haricinde öğrencilerin TC kimlik numaralarının ve okul numaralarının bilinmesi yeterli olacaktır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Fotoğraf Değişikliği Mümkün mü?

Pek çok öğrenci e-okul veli bilgilendirme sisteminde yer alan fotoğrafından memnun değildir. Hatta öyle ki pek çok fotoğraf öğrencilerin güncel görünüşüne benzemediği için sınavlarda sorunlar dahi yaşanabilir. İşte böyle bir durumda fotoğrafın değiştirilmesi gerekir.

Ancak bu değişiklik bir sosyal paylaşım sitesinde olduğu gibi öğrencinin kendisi tarafından değiştirilemez. Bu talebin okul idaresine yöneltilmesi gerekecektir. Okul idaresi fotoğrafı değiştirme yetkisine sahiptir. Ancak bu gibi fotoğraf güncellemeleri genelde toplu fotoğraf çekimi ve benzeri durumlarda gerçekleştirilmektedir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!