Çocuklar Neden Ders Yapmak İstemez
Çocuklar Neden Ders Yapmak İstemez

Çocuklar Neden Ders Yapmak İstemez Aile ve çocuklar arasında geçen en büyük problemlerden biri de ödev yapmak istememe problemidir. Bu ilk zamanlar çok büyük bir sorun değilmiş gibi görünse de çocuğu olduğu kadar ebeveynleri de sıkan bir durum haline gelir.

Neden Ders Yapmak İstemezler

Bu durum genellikle ilkokul zamanları baş gösterir. Yani çocuk oyun oynarken, tek dertleri televizyondaki çizgi filmin başlayıp başlamadığı iken birden bire bambaşka sorumluluklar altına girmektedirler. Onlar için yeterince bunaltıcı olan bu durumu onlara küçük lokmalar halinde yedirmeyen ebeveynler de bu soruna çanak tutmaktadır.

Ebeveynlere Düşen Görev

İlk olarak yapılacak şey onların bu duruma adapte olması için sabırlı olmak. Ödevi bir görev değil de bir oyun haline getirmek. Ödev yapma esnasında kendileri de yapmak istiyormuş gibi istekli gözükmek. Elbette bu hayatın yükünü omuzlamış olan yetişkinler için de yeterince zordur. Ama emin olun onlarla birlikte eğlenerek yapacağınız dersler, etkinlikler sizlere de terapi gibi gelecektir. O halde bu terapi için sizlere küçük taktikler verelim.

Çocuklara Ödev Yapmayı Sevdirmek İçin Yaratıcı Taktikler

  • ”Tatlım, hadi gel biraz da ders yaparken oynayalım.” Bu cümle ”hadi artık ödevini yap!” demekten daha yapıcıdır.
  • ”Ben bu konuyu bilmiyorum, bana da anlatır mısın? ” bu yaklaşım ” Ben nereden bileyim. Derste aklın neredeydi!” yaklaşımından çok daha etkileyicidir.
  • ” Sana güveniyorum. Bu sayfayı hemen bitirebilirsin.” diye başlayan bir cümle ” Derhal ödev bitsin!” emrinden daha yapıcıdır.
  • ”Hadi bakalım. İkimizde okuma kitaplarımızı alalım. Bakalım hangi serüvenleri okuyacağız.” cümlesi, elimize kumanda alıp sevdiğimiz kanalı açtıktan sonra ”Hadi oku kitabını, bitiremedin bir türlü.” demekten daha iyi bir örnektir.

Çocuklar bizim adeta aynalarımızdır. Benim çocuğum ders yapmak istemiyor demek yerine, acaba benden neyi örnek alıyor diye düşünmek gerekir. Çocuklar Neden Ders Yapmak İstemez Unutmayın kız çocukları makyaj yapmayı, yemek yapmayı, ya da kitap okumayı ilk kez annelerinden görür, örnek alırlar. Erkek çocukları konuşma tarzını, araba tutkularını, kitap okumayı il kez babalarından görür ve örnek alırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!