rational fırın

featured
Endüstriyel Fırınlar

 

Endüstriyel fırın başka bir adı ile sanayi tipi rational fırın, evlerimizde kullandığımız konvansiyonel fırınlara nazaran daha fazla pişirme veya ısıtma kapasitesine sahip olan, genellikle restoranlarda, otellerde veya gıda sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarda kullanılan fırın çeşitlerinin genel adıdır.

Endüstriyel fırınlar standart eve mutfaklarında kullanılan fırınlardan kapasite anlamında genellikle daha büyük olmasının yanı sıra özelleşmiş fırınlardır. Evlerimizde kullanılan fırınlar pek çok farklı ayarda ve elbette uzun zamanlarda farklı yiyecekleri pişirebilir veya ısıtabilirken işe özel tasarlanan bir endüstriyel fırın yiyecekleri çok daha hızlı ve seri ir biçimde pişirebilir veya ısıtabilir.

Endüstriyel Fırın Çeşitleri

İşe özel olarak tasarlanan ve imal edilen endüstriyel fırınlar pek çok kategoriye ayrılabilir. Sitemizde linklere tıklayarak detaylarını görebileceğiniz kombi tipi fırınlar bu kategorilerden birisidir. Kombi tipi fırınlar (Convotherm veya Electrolux) mutfaklarımızda kullanıldığımız fırınlara benzer prensipte çok daha fazla pişirme kapasitesine sahip fırınlardır. Özellikle pastacılık sektöründe sıklıkla bu tip fırınlar kullanılmaktadır. Kombi tipi fırınlarda ayrıca ayarlanabilir özellikleri ile pek çok yemek tipi hem ayrı ayrı hem de aynı anda pişirilebilir.

Hızlı pişirme fırınları (Turbochef) hem gıda hem de restoran kafe sektörünün hızlı tepki verme taleplerini karşılayan çok hızlı bir biçimde ısınabilen ve ısısını kontrol edebilen fırınlardır. Özellikle restoran ve kafelerde sıklıkla kullanılırlar.

Konveyörlü fırınlar, özellikle gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılan fırın tipidir. Pek çok yiyeceği hızlıca prosesten geçirerek seri bir şekilde pişirmek için kullanılırlar. Genellikle küçük börekler, poğaçalar, pastalar, pizza, pide, lahmacun vb. fırın ürünler konveyör tipi fırınlar ile pişirilebilir.

Pizza fırınları olarak gelen tabir edilen fırınlar ise eski tip taş fırınların kalitesini güvenli ve kontrollü bir biçimde sunan, pizza, lahmacun, pide vb ürünler için kullanılabilecek fırınlardır.

Endüstriyel fırınlar her amaca hizmet için ayrı ayrı tasarlanmalı ve imal edilmelidir. Hız ve güvenlik için sitemiz vistamakine.com’un alt başlıklarına göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!