featured

5 Adımda Endüstriyel Fırın Seçme Anahtarı

Firmanız için yeni bir üretim hattı için sanayi tipi fırın almak istiyorsunuz. Piyasaya bakmaya başladığınız da o kadar çok çeşit ve model olduğunu anladınız doğal olarak ta  rational fırın kafanız karıştı. Nasıl bir ürün alacağınız konusunda bir türlü karar veremiyorsunuz.

1) İşletmenizde ne pişireceksiniz konusu en önemli konulardan biridir. Endüstriyel fırınlarda bir ürün ile her şeyi pişirimek çok mümkün değildir. Mümkün olan modellerde çok pahalı ürünlerdir. Bu pahalı ürünler bile bazı üretimleri yapamayabilir.

2) Üretim kapasiteniz ne olacak konusunda net bir karar vermelisiniz. Bu kararı verir iken şu anki üretiminiz ve ileriye dönük üretim arttırıcı hedeflerinizi ortaya koymalısınız. Bu veriler ışığında da fırın kapasitenizi belirlemelisiniz.

3) İşletmenizin bulunduğu bölgede bulunan enerji kaynaklarını incelemeniz ve hangi enerji kaynağının daha ucuz olduğunu tespit etmelisiniz. Piyasa da bulunan endüstriyel fırın çeşitleri farklı enerji kaynakları ile üretilecek şekilde imal edilmektedir. Doğru tercihte bulunmak üretimini yapacağınız gıdanın birim maliyetine direkt etki edecektir.

4) İşletmenizde üretimini yapacağınız ürünlerin çeşitleri ne kadardır? Bu soruya verilecek cevap programlanabilir fırınlardan nasıl bir kapasiteye sahip olanı seçmenize yardımcı olacaktır. Fazla kapasiteli bir fırına gereksiz fazla ödeme yapmanız yanlış yatırım olarak değerlendirilir.

5) İşletmenizde çalışan üretim personellerinizin eğitim durumlarını iyi bilmelisiniz. Bu konunun fırın ile ne ilgilisi olduğunu anlayamadığınızı düşünüyoruz. Programlanabilir yeni tip endüstriyel fırınların büyük bir çoğunluğu dijital ekran üzerinden kullanılmaktadır. Gerekli programların yapılması, yapılan programların gerektiğinde çağrılması gibi konuların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemler doğru şekilde gerçekleştirilmediğinde üretim hataları veya fırın arızaları oluşmaktadır. Bu durum size ilave maiyetler oluşturacaktır. Eğer personel yapısı buna uygun değil ise daha az elektronik fırınlar seçilmelidir.

Bunun dışında sormak istediğiniz tüm konular için teknik personellerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!