featured
Endüstriyel Fırın Kullanımı

Modern Endüstriyel Fırın Teknolojisi, otomotiv endüstrisindeki hafif yapı konseptleri için yüksek mukavemetli metaller ve karbon fiberler için yeni rational fırın tasarımı ile karakterize edilir. Çelik ve Alüminyum gibi modern yüksek mukavemetli metallerin tavlanması için fırınlar, farklı çelik veya alüminyum kaliteleri için kontrol edilebilen, yüksek soğutma oranlarına ve eşdeğer homojenliğe sahip yenilikçi soğutma bölümleri, yüksek verimli şerit fabrikaları için değişken genişlikler ve kalınlıklar ile karakterize edilir. Bu araştırma çelik ve alüminyum arasındaki rekabetçi bir durumdan kaynaklanmaktadır ve birkaç yıldan beri karbon elyafı takviyeli plastik de içermektedir.

Endüstriyel Fırınlarda Yanma ve Alev Sıcaklığı

Çoğu büyük  endüstriyel fırın  için yakıt ve havanın karışması kusursuz değildir ve havanın bazı kısımları asla yanıcı maddelerle temas etmemelidir. Yakıtın yanmadığından emin olmak için, biraz fazla hava neredeyse her zaman gereklidir; Bununla birlikte, mümkün olan en az miktarda havanın kullanılması tavsiye edilir. Gaz halindeki yakıtların çoğunda, tam yanma kadar az miktarda hava ile gerçekleştirilebilse de, sıvı yakıtlar biraz daha yüksek miktarlar gerektirir ve öğütülmüş yakıtlar %20 veya daha fazlasını gerektirebilir.

Endüstriyel fırın boyutu büyük ölçüde yanma alanı gereksinimine bağlıdır. Brülörün önüne yakıt ve hava karışırsa, yanma daha hızlı gerçekleşir ve daha az yanma hacmi gereklidir. Çok sayıda değişken yanma hızını etkiler ve teorik olarak tam yanma için gereken alanı tahmin etmek zordur. Yanma alanı gereksinimi, birim zaman ve birim hacimde salınan ısı miktarı olarak ifade edilir.

Endüstriyel Fırın Kullanımı

Yağ brülörleri, çok çeşitli endüstriyel fırınlarda, temel olarak rational fırın çelik fırınlarda, cam tanklarda ve çimento veya seramik fırınları, emaye kaplama ve yeniden ısıtma fırınları gibi çok sayıda daha küçük uygulamalarda yaygın olarak kullanılır. Genel olarak çift akışkan atomizörler, basınçlı fırın uygulamaları için kullanılır. Hava püskürtmeli atomizör, tedarik edilebilecek ön ısıtma miktarı nedeniyle büyük esneklik sunar, bu reküperatörler kullanılarak gerçekleştirilir. Tüm ön ısıtma uygulamalarında ön ısıtma miktarını kullanılan aşırı hava miktarı ile dengelemek çok önemlidir, çünkü aşırı aşırı hava kullanılırsa ön ısıtmada verimlilikte kazanılan herhangi bir avantaj kaybolabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!