Oyunculuk Hakkında Herşey
Oyunculuk Hakkında Herşey

Oyunculuk Nedir? Oyunculuk bir karaktere, bir role hayat veren, can katan Bireylere verilen isimdir. Oyunculuk mesleğinde yaş kısıtlaması yoktur. 6 yaşındaki çocuktan 70 yaşında ki yaşlı bireylere kadar herkes oyuncu olabilir. Oyunculuğun iki farklı dalı vardır. Gelin isterseniz daha yakından bakalım.

  1. Kamrea Önü Oyunculuğu Hakkında: Kamera önü oyunculuğunda, oyuncu hataları veya çekim hataları düzeltilebilir. Çekimler genelde uzun sürer.
  2. Tiyatro Oyunculuğu Hakkında: Tiyatro oyunculuğu, seyirci karşısında canlı canlı oynanmaktadır. Hata payı yoktur.

Oyunculuk Eğitimi Hakkında:

Her meslek için eğitim çok önemlidir. Oyunculuk için de eğitim çok önemli. Özellikle tiyatro oyunculuğu hata istemez, çünkü seyirciye canlı gösterim yapılmaktadır, yapılabilecek bir hatayı seyirci görecektir. Bu durum da istenen bir durum değildir. Yani her ne kadar yeteneğiniz olsa da, mikromimik kullanımı gibi çok küçük ama çok önemli detaylara da dikkat edilir. Bu nedenle oyunculukta, özellikle tiyatro oyunculuğunda eğitim şart!

Oyunculuk Nedir? Ne Değildir

 Oyunculuk eğitimi almadan önce karar vermeniz gereken şey, tiyatro oyunculuğu eğitimi mi yoksa kamera önü Oyunculuk eğitimi almak istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Hangi dalda oyunculuk eğitimi alacağınıza karar verdikten sonra ilk yapmanız gereken şey oyunculuk kursu seçimi yapmak olacaktır. Oyunculuk kursu seçimi yapmadan önce, oyunculuk eğitiminin kolay ve kısa süren bir süreç olmadığını, uzun ve emek gerektiren ama bir o kadar da keyif alacağınız bir sürecin sizi beklediğini aklınızdan çıkarmayın.

 

Oyunculuk Eğitimi Almadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Oyunculuk eğitimi alacağınız kursun, ne kadardır eğitim verdiğine dikkat edin.
  2. Oyunculuk eğitimi alacağınız kursta eğitim alan oyuncu adaylarıyla görüşün.
  3. Oyunculuk eğitimi almak istediğiniz kursta eğitim verenlerin kim olduklarını öğrenin, ve eğitimcilerin tecrübeli olup olmadığına dikkat edin.
  4. Oyunculuk eğitimi almak istediğiniz kursun, eğitmenlerinin daha önce hangi oyunlarda oynadığına dikkat edin.
  5. Oyunculuk kursu almak istediğiniz kursun size nasıl bir eğitim sunduğuna dikkat edin. Oyunculuk eğitimi veren kursların farklı müfredatları olabileceğini unutmayın.
  6. Oyunculukta, beden dili kullanımı çok önem taşımaktadır. İyi bir oyuncu, sadece ağzıyla değil beden diliyle de konuşur. Bu nedenle oyunculuk eğitimi için seçeceğiniz kursun, ağırlıklı olarak uygulamalı eğitim veriyor olmasına dikkat edin. Böylelikle oyunculuk kariyeriniz başladığında sahne tecrübeniz olmuş olur.

İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Yapmanız Gerekenler:

 

İyi bir oyuncu olmak tamamen size bağlıdır. Rolünüzü nasıl yaptığınıza ve diğer bir çok kritere. Gelin isterseniz bunlara daha yakından bakalaım:

1) Canlandıracağınız karakteri tam anlamıyla hissedin ve yaşayın. Oyunculuk Nedir? Canlandırdığınız karakterin hayatını sanki siz yaşıyormuşusunuz gibi, sanki canlandırdığınız karakter sizmişsiniz gibi düşünün.

2) Rolünüze önceden çalışmak ve rolünüze daha iyi odaklanmanızı sağlar ve hata payınızı daha aza indirir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!