İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir

İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir
İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir

Bu sorunun cevabını verebilmek için öncelikle iç mimarlık nedir ve ne iş yapar bilmemiz gerekir. İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir İç mimarlık zaten adından da belli olduğu gibi bir yapının iç mekanının tasarımı ile ilgilenen bir mimarlık alanıdır.

İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir

Fark Nerede? Aslına bakarsanız iç mimarlık ile dekorasyon arasındaki tek fark iç mimarlığın bir meslek olmasıdır. İç mekandaki her türlü ayrıntıya dikkat ederek sadece görsel olarak değil insan sağlığı açısından da en doğru malzemeleri doğru yerlerde konumlandırarak dekorasyon yapan meslektir iç mimarlık. En basitinden prizler için kullanılacak malzeme veya ortamın aydınlatılması için kullanılacak ışıkların rengi ve konumlandırılması, ortamın etkin bir şekilde havalanmasının sağlanması gibi aklımıza gelemeyecek birçok özellikle ilgilenirler. İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir Yapılacak hatalar sadece maddi değil sağlık açısından da büyük tehlikeler oluşturabilir. Bu nedenle çok önemli bir meslektir.

Peki, Dekorasyoncu Kimdir?

İşte asıl fark burada ortaya çıkıyor. Ülkemizde iç mimarlık ve dekorasyoncu kelimeleri arasında ciddi bir anlam karmaşası var ama bunun sebebi aslında bizden çok bu işin içinde olan kişilerden dolayı oluyor. Çünkü ülkemizde birçok dekorasyoncu kendini iç mimar olarak tanıtıp iş yapabiliyor dolayısıyla ikisi arasında ki farkı anlamak zorlaşıyor. Aslında ikisi birbirinden farklı şeyler, ilk bakışta aynı işi yapıyorlar gibi gözükse de durum hiç de gözüktüğü gibi değil.

Dekorasyoncu kelimesi ilk bakışta bir mekanın dekorasyonunu yapan kişi olarak zihnimizde canlanabilir bu çok da yanlış bir düşünce değil aslında.

 Tasarlayan ve İşi Yapan Kişiler

Tam olarak fark bu. Dekorasyoncu iç mimarın her türlü ayrıntıya dikkat ederek planladığı tasarımı gerçekleştirme işini yapan kişilerdir. Yani aslında dekorasyoncu iç mekanı tasarlamaz sadece iç mimar tarafından tasarlanmış projeyi gerçekleştirmeye çalışır. Maalesef ülkemizde dekorasyoncu kişiler gerçek işlerinden saparak daha kolay yoldan bir iç mimarın yaptığı işi yapmaya çalışabiliyorlar. İç Mimarlık İle Dekorasyonun Farkı Nedir Tabi ki de bütün dekorasyoncu kişiler bunu yapmıyor ama yaygın bir şekilde bu yapıldığı için anlam karmaşası olabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!