Kriptopara
Kriptopara

Nedir bu Kriptopara ? Kriptopara: gerçekte asla var olmayan ve ileride de somut olarak elimize geçmeyecek bir para birimidir. Bir twit ile yükselen, bir açıklamayla yerle yeksan olan, tabiri caizse silkeleye silkeleye yatırımcı bırakmayan, sonra aynı hızla bir gece de yükselip sabah uyandığında zengin eden, düşmesin diye gözünün içine baktığın, düşerken ” hiç değilse kârımla çekeyim” gibi bir karar alıp çektiğin gibi iki katına yükselen, “nasılsa yükselecek kalsın” diyeni batıran, yüzlerce insana kazandıran ama bir o kadarına da kaybettiren, sanal bir para! Bilgisayarı ya da telefonu açtığında var olan, kapattığında yok olan bir para. Eline almadan yapamayana, dokunmadan inanmayana diyecek söz yok. Ama! ben görmesem de var olduğuna inanabilirim, riski severim derseniz hiç de azımsanmayacak insana, azımsanmayacak rakamlar kazandıran bir para yada yatırım aracıdır.

Kriptopara Nerelerde kullanılır?

Nerelerde kullanıldığı ya da kullanılacağı muamma. En son çok ünlü bir kriptopara yatırımcısı, bu paralarla otomobil şirketinden otomobil alabilme fikrini ortaya atmış, kripto parayı da tarihininin zirvesine çıkarmış fakat sonradan bu fikri askıya aldığını açıklamıştı. Bununla birlikte de bütün piyasalar altüst olmuş, bütün coinler hızla düşmüştü. Biraz sonra da Çin, kendi ülkesinde yasaklayınca, kriptoranın reel ekonomide kullanılma rüyası kimine göre bitmiş kimine göre de bir süreliğine askıya alınmıştı. Bu sayede Kriptopara bir yatırım aracı olarak kalmaya devam etmıştir.

İleride bizi neler bekler?

İleri de bizi neler bekler? sorusuna çok fazla ütopik senaryolar geliştirilmiş olsa da, bu sadece varsayımlar üzerine düşünüp yatırım yapılacak bir konu değil. Çok iyi yerlere gelebilir ama, gelmeyedebilir. İşte bu noktada da artılar eksiler, piyasalar, dolar, borsa, inişler,çıkışlar uzun vadede degerlendirilmeli, karar bu aşamadan sonra olmalı.  Yinede Kriptopara ile ilgili birkaç senaryoyu aktaralım.

Kriptopara küresel çapta sermaye aracı olabilir

İlki; kriptopara küresel çapta sermaye aracı olabilir! Gerçekleşmeden önce bir başka senaryo uluslararası bir yatırım aracı olmasıydı. Olmaz diyenler de oldu, ama şuan dünyanın neresine giderseniz gidin Kriptopara gerçeği mevcut ve hatırı sayılır bir kısmı yatırım da yapmış durumda .Doğal olarak senaryo gerçek oldu ve kripto artık bir yatırım aracı .Yani diyeceğim o ki Küresel çapta bir sermaye olma hayali de uzak ve ütopik değil. Pekala ilerleyen zamanlarda kriptoparalar ortaklığında anlaşmalar, şirketler, ortaklıklar da kurulabilir.

İkincisi alışverişlerde kullanabilmek. Buna da Elon Musk kısa süre önce olumsuz bir açıklama yapıp önünü kesse de, nihayetinde sonsuza kadar kapanmış durumda değil. Ama bir süre sonra bütün alışverişlerin Kriptopara ile yapılması ve Doların, euronun tedavülden kalkması elbette ki ütopik bir senaryodan öte lakırtı.

Kriptopara Riskleri nerelerdir?

Risk bütün yatırım araçlarında vardır. Düşebilir, yükselebilir, sabit kalınabilir. Önemli olan yatırım. Yapabileceğin paran var mı yok mu ? Bir miktar Bu paran varsa, ve bu ihtiyacının dışında bir para ise yatırım yapılabilir. Ev, araba, arsa satılıp yatırım yapılırsa sonuç hüsran olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!