ETHERYUM NEDİR? ETHERYUM ALINIR MI? ETHERYUMUN AMACI NEDİR?

ETHERYUM NEDİR? ETHERYUM ALINIR MI? ETHERYUMUN AMACI NEDİR?
ETHERYUM NEDİR? ETHERYUM ALINIR MI? ETHERYUMUN AMACI NEDİR?

Bitcoinin son zamanlarda konuşulması ile birlikte en çok konuşulan altcoinlerden olan etheryum da oldukça ilgi görmeye başladı. Peki bu altcoinlerin demir başı olan etheryum nedir? Nasıl çalışır? Ve amacı nedir? Gibi sorulara yanıt bulmaya çalışacağız

ETHERYUM NEDİR ?

ERC- 20 ağı sayesinde birçok altcoine öncülük yapan ve altyapı hazırlayan açık kaynaklı bir kod ile oluşturulan sanal bir para birimidir. En önemli özelliği ise bitcoinden sonra piyasa değeri en büyük ikinci kripto paradır. Etheryumun ana amacı eşler arası   (P2P) ödemelerini kolaylaştırmak, hızlandırmak ve maliyeti düşürmektir. Etheryum 2014 yılında piyasaya sürülmüştür. Vitalik butterin adlı  bir kişi tarafından tasarlanmış ve oluşturulmuştur. Günümüzde etheryumdan kat kat daha hızlı ve maliyeti oldukça düşük kripto paralar olmasına rağmen etheryum hâlâ yerini korumaktadır.  Etheryum yok olması için kripto para camiasının yok olması gerekir. Çünkü birçok kripto para etheryum ağını kullanarak oluşturulmuştur. NFT koleksiyonlarının ve veri tabanının birçoğunuda etheryum ağı ile sağlanmaktadır yani etheryum için ileriki zamanlarda daha güzel yerlerde olabilir yorumunu yapabiliriz. Hatta birçok analist kısa bir süre içerisinde 10.000 dolar seviyelerini görebileceğini belirtiyor.

ETHERYUM ALINIR MI?

Etheryum alınır mı sorusuna kesin bir cevap vermemiz kesinlikle doğru değildir. Her yatırımcı kendi riskini göz önünde bulundurarak yatırım yapmalıdır. Biz sadece kendi düşüncelerimizi söyleyeceğiz. Etheryum piyasayı bir ağ gibi sarıyor. Her alanda altyapısını kullanan birçok altcoin ve nft var. Bu durumda kripto para camiası büyüdükçe etheryum da büyümeye devam edecek. Bazı analistlere göre etheryum bitcoini geçebilir yorumları yapılmakta. Biz bu duruma pek katılmasakta Etheryumun yükseleceğinden oldukça eminiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!