Kripto Paralarda Madencilik ve Ethereum Sonrası 

Kırtasiye Açmak
Kırtasiye Açmak

 Kripto Paralarda Madencilik ve Ethereum Sonrası  Ethereum kesin olarak madenciliği bitireceğini duyurup bu konuda bu sene için net tarih verdiğinden beri insanların ve özellikle kripto para madenciliği yapan kişilerin aklında tek bir soru var “Madencilik ne olacak” bugün bu soruya yanıt vereceğiz.

Ethereum Miningindeki Son Durum 

Şu anda Ethereum miningteki en büyük sırayı almış ve çok büyük bir kazım gücüne sahip bir koin. Ethereum miningi bittiğinde burada kazım yapılan gücün tamamının diğer koinlere dağılması ve bütün koinlerin gelirlerinin yok olması tahmin ediliyor ancak burada dikkat edilecek pek çok konu var.Öncelikle gelin şu anda Ethereum miningi yapan tahmini kart sayısını hesaplayalım;

Ethereum için şuanki kazım gücü 936TH/s ancak Ethereum da pek çok ASIC cihaz mevcut ve bunlar farklı bir koinde kullanılamıyor bu sebeple minimum tahmin edilen %60 ASIC cihaz gücünü bu hızdan düşelim.374 Th/s kalıyor bu gücünde en az %15 kadarı evinde tek bir kartla mining yapan oyun oynamadığı sıralarda gelir kazanmak isteyen kişilere ait bu kısmıda düşelim.318 Th/s şu anda Ethereum miningi yapan kart gücüne denk geliyor demektir buda yaklaşık olarak 6 Milyon adet Rtx 3060 gücüne denk geliyor. Yani şu anda mining yapan 6 Milyona yakın kart bulunmakta.

                         Ethereum Bittikten Sonraki İlk Hafta 

Ethereum bittiğinde bu hesapladığımız 6 Milyon kartı bulunan kişiler eğer şimdiye kadar sistemlerini satmadı ise sürekli olarak farklı farklı koinlere geçecekler. Bu nasıl olacak diyor iseniz şu anda Ethereum dışında elektrikten sonra kar ettiğiniz 30’a yakın koin bulunmakta ethereum bittiğinde insanlar en çok karlı koine geçecek bu koin de gelirler düşecek sonra bir sonraki koin’e geçecekler. Bu döngü sürekli olarak devam edip kısa süreliğine piyasada büyük bir kaos yaşanacak.  Kripto Paralarda Madencilik ve Ethereum Sonrası  Herkes en karlı koini kazmak istersen aslında herkes birbirini engelleyecek. Bu bir haftadan sonra daha çok kişi miningten vazgeçecek ve riglerini daha ucuz fiyatlara satmaya başlayacak.

İnsanlar Riglerini Satmaya Başladıkça Tersine Döngü Başlayacak 

İnsanlar riglerini satmaya başladıkça bu sefer koini kazan kişiler azaldığı için koinlerdeki gelirler gelecek dönemlerde yavaş yavaş yeniden artmaya başlıyacak. Bu durumun en büyük örneğini Ethereum’un 2018 ve öncesinde görebilirsiniz. İnsanlar gelirler azaldığı için riglerini sattı ancak rigler satıldıkça sistemde kalan kişiler daha çok kazanmaya başladı ve o dönemde koinlerini tutanlar ise şu anda çok varlıklı bir hayat geçirmekteler. Bu dönem ne kadar sürer belli değil ancak bu döngünün mutlaka yaşanacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Mining Yapılan Koinlerin Değeri Artacak 

Koinlerin güvenliği Mining koinlerinde madencilerden diğer tür koinlerde ise validatörlerden sağlanıyor. Mining herkesin yapabildiği fiziksel bir iş olduğu için faiz sistemi gibi çalışan validatör(PoS) bazlı koinlere karşı çok daha güvenli.Bu koinleri kazan kişiler arttıkça koinlerin güvenlik seviyeleride aynı şekilde artmış olacak ve insanların bu altkoinlere yönelimi artacak. Bu dönemde gelirler Ethereum öncesi gibi olmasada tahminimizce yükselecek ve koinleri önceden kazıp bekleyenler bu dönemde büyük kârlar elde edecek.

Bu özetimiz üzerinden gelecek dönemde neler olacağını tahmini olarakta yorumlayabileceğinizi varsayıyoruz. Yine de belirtmek isteriz ki bu belirttiğimiz senaryo yatırım tavsiyesi olmamakla beraber geçmiş dönemde kanıtlı bir şekilde yaşanan durumlardan çıkardığımız özettir.  Kripto Paralarda Madencilik ve Ethereum Sonrası  En sonunda bu işe girip girmemek konusunda mutlaka kendi araştırmanızı yaparak karar vermelisiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!