Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı?

Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı?
Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı?

Sınavlarla dolu hayatımızın olmazsa olmazı masalarıdır. İlkokul ile başlayan eğitim ve öğretim hayatımız günümüzde hedef, Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı? istek ve arzularında çoğalması ile yüksek lisans, doktora, doçentlik derken uzun bir serüven haline gelmiştir.

Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı?

Eğitim ve öğretim hayatı sonrasında da işinizin gereklilikleri doğrultusunda masaların başında oldukça fazla zaman geçirilir. Bu süreçte mutlak ki çalıştığımız masaların üzerinde kişiye ve kişinin ihtiyaçlarına göre değişen belli başlı elemanları vardır. Bazıları çalışma masası aksesuar ve eşyasını minimuma indirerek kullanırken bazıları bu durumu abartmaktadır. Hatta bu durum takıntı ve alışkanlık haline gelirse gerekli gereksiz her şeyi masanın üzerinde bulundurarak kendisinin çalışma alanını kısıtlar.

 Olması Gerekenler Şu Şekildedir

Çalışılacak alan ferah olmalıdır. Bu nedenle öncelikle masanın üzerinin kalabalık olmasından kaçınılmalıdır. Aynı zamanda dikkat dağıtıcı aksesuar ve araç gereçlerden kaçınılmalıdır. Bunların yanı sıra totem yapılan herhangi bir eşyayı masa üzerinde bulundurmamak gerekir. Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı? Çünkü bu durum masanızın ve o eşyanın olmadığı durumlarda kendinizi zayıf hissetmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca çalışma ortamında ses de fazlaca önemli bir unsurdur. Gereksiz ses çıkaran aksesuarlardan uzak durulmalıdır. Çalışılacak konu ile ilgili materyaller dışında başka konu ile ilgili kitap, dergi gibi bilgi kalabalığı sağlayacak dikkati konudan uzaklaştıracak cisimler bulunmamalıdır. Çalışmak için aldığınız masanın model açısından boy ve kiloya uygunluğu önemlidir. Masanın seçiminde mutlaka kişisel özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Masaların üzerinde oluşturulacak dekorasyon küçük ses çıkarmayan bir saat, kalemlik, küçük not kağıtları, bir bardak su ve çalışma sonucu hedeflenen durumu hatırlatacak bir aksesuar veya not şeklinde oluşturulabilir.

 Yerin Düzeni Neden Önemlidir?

Çalışılacak dersin bilgi kaynakları kadar masanızın üzerindekiler de önemlidir. Dikkatin dağıldığı rahat olunmayan bir ortamda bilgi öğrenilmesi çok zor olmaktadır. Bu nedenle de yapılan işten soğuma ve yapma isteğinin bulunmaması kaçınılmazdır. İnsanın dikkati ve ilgisi en ufak bir uyarıcı halinde başka yönlere kayabileceği için mümkün oldukça işitsel ve görsel uyarıcılardan uzak kalmalıdır. Çalışma Masasının Üzerinde Neler Bulunmalı? Bu sayede çalışma süresi kısalmış, konu daha iyi algılanmış ve verimli bir çalışma ortaya çıkmış olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!