Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar Bilgisayarlar, akıllı cep telefonları, tabletler vb. akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle başlayan bu teknoloji akımının geliştirilmesiyle birlikte uzay ve robot teknolojileri çağının ilk adımları atılmaya başlanmıştı. Bu adımların büyük basamaklara tırmanması için belirli yazılım kaynaklarına ihtiyaç duyuluyordu.
Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar
Bilgisayarda oyun oynama, video kaydı başlatma ve internete bağlanma gibi kolay görünen bu işlemlerin altında yatan birçok yazılım kaynağı vardı. Bunun sonucunda bu yazılımların en iyisini yapıp satmak için birçok firma kendini yarışın içinde buluyordu.
Yazılım firmaları askeri, sağlık, güvenlik, özel sektör ve eğitim gibi birçok alanda hizmet vermektedir bunun yanında özel sektör ve küçük büyük kamu alanlarına bilgi saklama ve bilgi güvenliği yönünde yardımda bulunmaktadır.
Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar #Microsoft: Bir dünya devi haline gelen bu firma iki üniversite öğrencisi olan (Bill Gates ve Paul Allen) “ her eve bir bilgisayar” sloganı ile ortaya koydukları bu proje şuan birçok insanın evinde, işinde, sosyal hayatında kullandığı bir yazılım olarak yerini aldı.
#IMB: Büyük bir kitleye sahip bir bilişim şirketidir. ABD’ de bulunan şirketin 170′ den fazla ülkede 400.000 çalışanı bulunmaktadır.
#Symantec: Kaliforniya’ da kurulmuştur. Uluslararası bir güvenlik ve bilgi üretimi yazılımları satan şirketin 40′ dan fazla ülkede çalışma yeri bulunmaktadır.
#Oracle: 1977 tarihinde Kaliforniya’ da kurulan Oracle Yazılım Şirketi Microsoft’ un ardından dünyanın en iyi ikinci şirketi konumundadır.
#SAP: 5 eski IMB çalışanı tarafından 1972 yılında açılmıştır. Almanya merkezli olan şirketin 120 ülkeden fazla hizmet veren alanlara sahiptir.
#HP: Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme programları adına hizmet vermek için açılmıştır.
#HAVELSAN: Türklerin gurur kaynağı olan savunma yazılımları üreten Türk Silahlı Kuvvetlerine Bağlı bir yazılım şirketidir.
Teknoloji Dünyasında Gelmiş Geçmiş En Pahalı Satın Almalar
Sun Microsystems – 7,4 milyar dolar
Skype – 8,5 milyar dolar
Autonomy – 10,2 milyar dolar
PeopleSoft – 10,3 milyar dolar
Freescale Semiconductor Ltd. – 11,8 milyar dolar
Motorola Mobility – 12,5 milyar dolar
Veritas – 13,5 milyar dolar
Altera – 16,7 milyar dolar
Alcatel Lucent – 16,6 milyar dolar