Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar
Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar

Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar Bilgisayarlar, akıllı cep telefonları, tabletler vb. akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle başlayan bu teknoloji akımının geliştirilmesiyle birlikte uzay ve robot teknolojileri çağının ilk adımları atılmaya başlanmıştı. Bu adımların büyük basamaklara tırmanması için belirli yazılım kaynaklarına ihtiyaç duyuluyordu.

Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar

Bilgisayarda oyun oynama, video kaydı başlatma ve internete bağlanma gibi kolay görünen bu işlemlerin altında yatan birçok yazılım kaynağı vardı. Bunun sonucunda bu yazılımların en iyisini yapıp satmak için birçok firma kendini yarışın içinde buluyordu.

Yazılım firmaları askeri, sağlık, güvenlik, özel sektör ve eğitim gibi birçok alanda hizmet vermektedir bunun yanında özel sektör ve küçük büyük kamu alanlarına bilgi saklama ve bilgi güvenliği yönünde yardımda bulunmaktadır.

Yazılım Yapıp Satan En İyi Firmalar #Microsoft: Bir dünya devi haline gelen bu firma iki üniversite öğrencisi olan (Bill Gates ve Paul Allen) “ her eve bir bilgisayar” sloganı ile ortaya koydukları bu proje şuan birçok insanın evinde, işinde, sosyal hayatında kullandığı bir yazılım olarak yerini aldı.

#IMB: Büyük bir kitleye sahip bir bilişim şirketidir. ABD’ de bulunan şirketin 170′ den fazla ülkede 400.000 çalışanı bulunmaktadır.

#Symantec: Kaliforniya’ da kurulmuştur. Uluslararası bir güvenlik ve bilgi üretimi yazılımları satan şirketin 40′ dan fazla ülkede çalışma yeri bulunmaktadır.

#Oracle: 1977 tarihinde Kaliforniya’ da kurulan Oracle Yazılım Şirketi Microsoft’ un ardından dünyanın en iyi ikinci şirketi konumundadır.

#SAP: 5 eski IMB çalışanı tarafından 1972 yılında açılmıştır. Almanya merkezli olan şirketin 120 ülkeden fazla hizmet veren alanlara sahiptir.

#HP: Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme programları adına hizmet vermek için açılmıştır.

#HAVELSAN: Türklerin gurur kaynağı olan savunma yazılımları üreten Türk Silahlı Kuvvetlerine Bağlı bir yazılım şirketidir.

 Teknoloji Dünyasında Gelmiş Geçmiş En Pahalı Satın Almalar

Sun Microsystems – 7,4 milyar dolar

Skype – 8,5 milyar dolar

Autonomy – 10,2 milyar dolar

PeopleSoft – 10,3 milyar dolar

Freescale Semiconductor Ltd. – 11,8 milyar dolar

Motorola Mobility – 12,5 milyar dolar

Veritas – 13,5 milyar dolar

Altera – 16,7 milyar dolar

Alcatel Lucent – 16,6 milyar dolar

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!