Instagram Görsel Boyutları Nelerdir?

Instagram Görsel Boyutları Nelerdir?
Instagram Görsel Boyutları Nelerdir?

instagram Görsel Boyutları Nelerdir? Instagram, artık sokakta gördüğümüz neredeyse herkesin kullandığı bir sosyal medya platformu. Bu platformda içerikler ya video ya da fotoğraf olarak paylaşılmak zorunda. Sadece yazı olarak bir paylaşım yapmanız ne yazık ki mümkün değil. Yazı paylaşma istiyorsanız bile bunu bir fotoğrafın veya resmin üzerine yazarak paylaşabilirsiniz.

Bu platform sadece görselliğe hitap eden bir platform olduğu için fotoğraf ve video paylaşımlarındaki boyutlar merak ediliyor. Öyle ki bazı insanlar fotoğraflarını tam olarak, kırpmadan paylaşabilmek için fotoğraflarına beyaz çerçeve ekleme programı kullanıyor. Eğer bu programları kullanmadan, paylaşım ekranında hiçbir düzenleme yapmadan paylaşım yapmak istiyorsanız görsel boyutlarına bir göz atmanızda yarar var.

instagram Profilinizde Görünen Fotoğrafların Boyutları

Kullanıcı isminiz ilk aratıldığında karşılarına çıkan profilinizin de belli boyutları var. Bu profil boyutları, seçilen herhangi bir fotoğrafa veya videoya girmeden önceki boyutlardır. Bunlar, profil fotoğrafınızın ve fotoğraflarınızın küçük hallerinin boyutlarıdır. Profil fotoğrafınız 110×110 piksel boyutuna ve 1:1 oranına sahiptir. Fotoğraflarınızın ön izlemesi ise 161×161 pikseldir, yine 1:1 oranına sahiptir.

Fotoğraf ve Video Gönderilerinizde Kullanmanız Gereken Boyutlar

Eğer ciddi bir instagram kullanıcısıysanız, biraz da uzun süredir kullanıyorsanız çerçeveli kare fotoğrafları görmüşsünüzdür. Eğer bu tarz fotoğraflar hoşunuza gitmiyorsa şu anda öğreneceğiniz piksel bilgileri hoşunuza gidecektir.

instagram görsellerinin boyutları 1080×1080 piksele kadar yükseldi ama instagram bu fotoğrafları 612×612 olarak ölçeklendiriyor. Kare veya kareye çok yakın dikdörtgen fotoğraflarınızda kullanmanız gereken oranlar ise 1:1 ve 4:5 olmalıdır. Eğer 4:5 oranında bir fotoğraf kullanacaksanız 1080×1350 piksel olmasına dikkat etmelisiniz.

instagram Hikayelerinizde Kullanabileceğiniz Boyutlar

Son birkaç yıldır kullanılan hikayeler özelliği, günlük üç yüz milyondan fazla insan tarafından kullanılıyor. Hem fotoğraf hem de video paylaşabileceğiniz bu bölüm, boyuna uzun ama enine dar görseller kabul ediyor. Eğer arka planı bulanıklaştırmadan kullanmak istiyorsanız en-boy 9:16 olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda kabul edilen minimum çözünürlük 600×1067 iken, en yüksek çözünürlük 1080×1920’dir.

Instagram’da Yatay Bir Görsel Paylaşırken Önem Vermeniz Gereken Boyutlar

instagram’da fotoğraf paylaşan kullanıcıların en çok zorlandığı konulardan biri de yatay fotoğraf paylaşmaktır. Çünkü instagram algoritması bu fotoğrafları otomatik olarak kesiyor. Eğer kesilmesini istemiyorsanız kullanmanız gereken en-boy oranı 1,91:1 ve piksel miktarı 1200

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!