Samsung Bixby Nedir? Ne İşe Yarar? Neler Yapabilir?

Samsung Bixby Nedir?
Samsung Bixby Nedir?

Samsung Bixby Nedir? Samsung Bixby Ne İşe Yarar? Samsung Bixby Neler Yapabilir? Samsung markası birçok elektronik cihazını piyasaya sunarak müşterileriyle buluşturuyor. Yalnızca belli başlı elektronik cihazlarda mevcut olan yazılımlardan biri olan Samsung Bixby sayesinde de kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunmaya devam ediyor.

Samsung Bixby Nedir?

Samsung Bixby, akıllı asistan yazılımının ismidir. Samsung Bixby Nedir? Bir nevi bir yapay zeka ürünü olan bu yazılım, Samsung’un her elektronik cihazında ya da her cep telefonunda mevcut değildir. Özellikle piyasaya yeni sürmüş olduğu Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelinde bulunan bir yazılımdır.

Samsung Bixby Nedir?
Samsung Bixby Nedir?

Samsung Bixby Ne İşe Yarar?

Samsung Bixby, birçok akıllı asistandan farklı olarak kullanıcı ile karşılıklı konuşma özelliği taşımaz. Samsung Bixby’nin bazı özelliklerini sıralamamız gerekirse;

  • Samsung Bixby’den telefonunuz parlaklığını kısmasını ya da arttırmasını istediğinizde bu isteğinizi yerine getirir.
  • Galerideki fotoğraflarınızı birleştirerek kolaj yapabilir.
  • İstediğiniz zaman Wi-fi kapatma ya da açma isteğinizi yerine getirir.
  • Sizin sesli komutunuz sayesinde telefonunuzdaki videoyu televizyonunuza yansıtabilirsiniz.
  • Sesli komut özelliği sayesinde telefondaki görüntüyü dik ya da yan çevirebiliyor.
  • Samsung Bixby uygulamasının Home kategorisine girerek göz amblemine tıkladığınızda Bixby Vision’a giriş yapmış olursunuz. Bixby Vision sayesinde kameraya gösterdiğiniz nesnenin özelliklerini size aktarır.

Birçok akıllı asistan yazılımından farklı olarak Samsung Bixby Vision özelliği sayesinde ürünlerin barkodunu taratabilir ve fiyatlarını da görüntüleyebilirsiniz.

Samsung Bixby Neler Yapabilir?

Samsung Bixby günlük hayattaki birçok elektronik işleminizi yapmanızda size kolaylık sağlar. Samsung Bixby Ne İşe Yarar? Örneğin alışveriş listesi oluşturmada, not tutmada, herhangi bir metni gösterdiğinizde arzu ettiğiniz dile çevirmede, herhangi bir ürünü kameraya gösterdiğinizde ürünün satın alma ve fiyat özelliklerine ulaşmada size yardımcı olan bir yazılımdır.

Bixby Asistan Nasıl Kullanılır?

Bixby asistan birçok alanda kullanıcılarına kolaylık sağlayan Samsung’a ait bir yapay zeka ürünüdür. Samsung Bixby Nedir? Bixby asistanı kullanmak için telefonunuzda yer alan Bixby tuşuna basmanız ve ardından Bixby şeklinde sesli komut verdiğiniz takdirde asistanınız kullanıma hazır hale gelmektedir.

Samsung Bixby asistanınızı ilk kullanımınızda telefonunuz ile bir eşleştirme sağlanmakta. Bu eşleşme sayesinde kuracağınız alarmları, tutacağınız notları, öğrenmek istediğiniz hava durumu bilgisini, hatta alışveriş listesini bile düzenlemeniz kolayca mümkün. Samsung Bixby asistanı aktif olarak kullanabilmeniz için öncelikle bir internet ağına bağlı olmanız gerekir. Aksi takdirde asistan devre dışı kalacağı için komutlarınıza karşılık veremez.

Samsung Bixby Tuşu

Samsung Bixby tuşunu aktif etmek için öncelikle telefonunuzun ayarlar bölümüne tıklamanız gerekir. Ardından gelişmiş özellikler yazan yeri görüntüleyin. Samsung Bixby Ne İşe Yarar? Gelişmiş özelliklerde yer alan Bixby seçeneğini tıklayın.

Uygulamayı aç dedikten hemen sonra Bixby asistanınızı sesli komutlar sayesinde kolaylıkla yönlendirebilirsiniz. Samsung Bixby Nedir? Yeni asistan özelliği sayesinde 200’den fazla ülkede kullanıma açık olan Bixby asistan, sesli kullanımlarda şu anlık olarak sadece Korece ve İngilizce dilleri için hizmet veriyor. Yakın zamanda birçok dile ait sesli kullanım özelliğinin yükleneceği bir güncelleme hazırlık aşamasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!