Mac’te iPhone ve İpad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır?

Mac'te iPhone ve İpad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır
Mac'te iPhone ve İpad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır

Mac’te iPhone ve İpad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır? 1 Nisan 1976 yılında bir garajda kurulan ve şu anda dünyanın teknoloji öncülerinden biri olan Apple, birçok telefon, tablet ve bilgisayar modeline sahip. Bunların yanı sıra kablolu ve kablosuz kulaklıklar da üretiyor. En çok öne çıkan serilerinden biri olan Mac serisinde birçok çeşit bilgisayar bulunuyor.

İphone ve İpad Uygulamaları Mac’te Açma, Çalıştırma

Performans açısından amiral gemisi olan bu bilgisayarları alan kullanıcılar, genellikle iPhone ve iPad ürünlerini de kullanıyor. Aynı teknoloji markasının üretimi olan bu ürünler birbirleri ile birçok açıdan bağlantıya girebiliyor. Senkronize olarak çalışabiliyorlar ve sadece kendilerine has özelliklere sahipler. Ancak bazı kullanıcılar iPhone ve iPad için özel olarak tasarlanmış uygulamaları Mac cihazlarında da kullanmak istiyorlar.

iPhone ve iPad Uygulamalarının Mac’te de Çalışabilmesi İçin Nelere İhtiyacınız Var?

Apple firması son zamanlarda ürettiği bilgisayarlarda kullandığı Silicon işlemci ile iPhone ve iPad uygulamalarını kullanmayı başardı. Bu Silicon işlemcisine sahip olan bilgisayarlar ise Mac, MacBook ve Mac Mini oldu. iPhone ve iPad uygulamalarını kullanmak istediğiniz bilgisayarın Silicon işlemcisinin yanında macOS Big Sur 11 veya daha yeni bir işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Ayrıca bağlamak için kullanılmak üzere bir iPhone veya iPad cihaza da ihtiyacınız var.

Her Mac Bilgisayarda iPhone ve iPad Uygulamaları Çalışıyor Mu?

Bunun cevabı, ne yazık ki hayır. Bir iPhone veya iPad uygulamasının Mac bilgisayarda da çalışabilmesi için o Mac bilgisayarın Silicon işlemcisine ve macOs Big Sur 11 ve üstü bir işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Bu da Mac bilgisayarların bazılarında mevcut. Mevcut olan bilgisayarlar ise şöyle sıralanabilir: MacBook Air; 13 inç MacBook Pro ve Mac Mini. Bu bilgisayarların hepsinin 2020 sonu olması ve M1 çipine sahip olması büyük önem taşımaktadır.

Mac App Store Üzerinden iPad ve iPhone Uygulamalarını Nasıl Çalıştırırsınız?

Mac bilgisayarınızda App Store’u açarak başlayın. Sol üstte duran arama kutucuğunda indirmek istediğiniz uygulamanın veya oyunun adını bulun. Bu uygulamanın altında çıkan “İPhone ve iPad için Uygulamalar” sekmesine tıklayın. İstediğiniz uygulama veya oyuna tıklayın ve indirin.

İndirmek İstediğiniz Uygulama Mac App Store’da Yoksa Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz?

Eğer indirmek istediğiniz uygulamayı uygulama mağazasında bulamadıysanız kullanmanız gereken üçüncü taraf bir uygulama var. Bu uygulamanın ismi iMazing ve adımlara bu uygulamayı indirerek başlamalısınız. Mac’te iPhone ve İpad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır? Sıradaki adım olarak İPhone veya iPad’inizi Mac cihazınıza bağlayın. Mac’ bilgisayarınızda iMazing uygulamasını açın. İMazing uygulamasındaki “Uygulamaları yönet” menüsünü açın. Buradan “Kitaplık” sekmesine girin, sahip olmak istediğiniz uygulamaya tıklayın. Önünüze çıkan “.IPA Dışa Aktar” butonuna basın. Seçtiğiniz uygulamanın kurulumu başlatmak için indirdiğiniz klasördeki .IPA dosyasını açın ve kurulumu başlatın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!