Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?
Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

MARKA VE MODELLERİN PİLE ETKİSİ

Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır? Tabiki de marka ve modellerin batarya kalitesini arttırdığı bir gerçek ancak bugün en iyi telefon markalarının bataryaları bile zamanla ve yanlış kullanım sonucu çok zayıflayabiliyor. Bundan dolayı alınacak kaliteli telefonlardan öte bataryanın doğru kullanılması çok daha önemli hale geliyor.

GEREKSİZ UYGULAMALARDAN KAÇINMAK

Telefonun bataryasını en hızlı ısındıran ve hızlıca bitmesine sebebiyet veren mobil oyunlardır. Bu oyunlardan pil ömrünü korumak için uzak durmak ilk kural. İkinci kural ise uygulamaların arka planda olabildiğince çalıştırılmaması ve telefonun ayarlar kısmında bu izne erişimin kapatılmasıdır. Yine telefonun gücünü, pil ömrünü ölçtüğünü veyanut pil gücünü yükselttiğini iddia eden uygulamalardan uzak durulması önemlidir.

NASIL ŞARJ EDİLMELİDİR?

Şarj etme hususu çok önemlidir. Öncelikle telefon ilk alındığında %100 gösterse bile uzun süre şarj edilmelidir. İlk kural böyleyken bundan sonraki kullanımlarda da şarja dikkat edilmelidir. Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır? Özellikle telefon şarjdayken kullanılmamalı, kullanılması gerekiyorsa bataryayı ısıtabilecek mobil oyunlar, videolar ve benzeri yerlerden uzak durulmalıdır. Çok bilinenin aksine bataryayı şarj etmek için telefonun tamamen kapanmasını beklememek gerekmektedir. Yine şarj esnasında telefonun kullanılması gerekmişse şarjdan çıkartılarak kullanılmalıdır.

EKRAN PARLAKLIĞI VE DARK MODE (KARANLIK MOD)

Bir diğer husus ekran parlıklığıdır. Telefon güneş ışığına maruz kalmadığı sürece ekran parlaklığını açmamak hem göz sağlığınız hem de telefonun pil ömrü için faydalı olacaktır. Ayrıca telefonlara eklenen gece modları sayesinde telefonunun belli bir süreden sonra otomatik ışığını kendi ayarlamaktadır. Bunun da ayarladan düzenlenmesi pil ömrünüzün lehine olacaktır.

GÜÇ TASARRUFU

Güç tasarrufu modu varsa bu telefon ayarlarınızdan açılabileceği gibi, yine ayarlar kısmından titreşim modunun kapatılması ve olabildiğince kullanılmaması da telefonun pil ömrünü arttıracaktır.

SONUÇ

Basit yöntemlerle pil ömründen tasarruf edilebilir. Özellikle yukarıda da belirtildiği gibi telefondan oyun oynanmamalıdır. Telefonun ağırlaşmasına ve ısınmasına sebebiyet verebilecek her hamleden kaçınılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!