Spor Hareketleri
Spor Hareketleri

Spor Hareketleri Covid dönemiyle birlikte evde kaldığımız bu süreçte sağlığımızı korumak ve fit bir vücuda sahip olmak önemlidir. Bunun için evde rahatlıkla yapabileceğimiz bazı spor hareketleri hem vücudumuza dinçlik verirken hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş olacaktır. Kararlı ve istekli olursanız spor sizin için zevkli hale gelecektir.

Plank Hareketi

Vücudunuzu şekle sokmak istiyorsanız plank hareketi ile başlayabilirsiniz. Tüm kaslarınızı çalıştıran bu hareket göbek eritmede etkili sonuçlar verecektir. Plank hareketi için kaymaz bir zemin üzerinde yüzünüz yere bakacak şekilde dirseklerinizi yerleştiriniz. Vücut ağırlığınızı ayak parmaklarınıza ve dirseklerinize veriniz. Yere paralel şekilde ilk başta ne kadar saniye durabildiğinizi belirleyiniz. Her gün 5 saniye aralıklar ekleyerek artırınız.

Squat Hareketi

Squat iç bacaklarınızı, karın kaslarınızı ve kalça bölgesini çalıştırdığı için tercih edilen egzersizlerdendir. Kollarınızı omuz genişliğinde öne doğru uzatın, ayaklarınızı da omuz genişliğinde açın. Sanki altınızda bir sandalye varmış gibi oturur pozisyonda yere çökün. Tekrar eski pozisyona dönerken kalçanızı sıkıp kalkın. Ani hareketten kaçının hareketi yavaş ve koordineli şekilde gerçekleştiriniz. Hareket sırasında dikkat etmeniz gereken vücut ağırlığını topuklarınıza vermenizdir. Günde 2 set ve 10-15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

Şınav Hareketi

Şınav pozisyonu kollarınızı ve karın kaslarınızı çalıştırmaya yönelik bir egzersizdir. Plank pozisyonu alınır ve kollarınızdan güç alarak kendinizi yukarı çekiniz. Burada önemli olan nokta vücut pozisyonunuzu düz bir çizgi üzerinde tutmanızdır. Günde 2 set ve 10-15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

Köprü Hareketi

Karın ve kalça kaslarını çalıştıran köprü egzersizi aynı zamanda bel ağrılarını da azaltır. Sırt üstü düz bir zemine uzanın, dizlerinizi bükerek ayak tabanlarınızın yere tam temasını sağlayınız. Spor Hareketleri Kalçanızı sıkar pozisyonda yukarı kaldırınız. Bu sırada, sırtınızın üst kısmı yerden kalkmamalıdır. 3-5 saniye kalıp sonrasında gevşetip yavaşça zemine bırakın. Günde 2 set ve 10-15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

Kedi Duruşu Hareketi

Kedi duruşu bel ve sırt ağrılarınızı rahatlatacak ve belde oluşan fazla eğimin azalmasını sağlayacaktır. Düz bir zeminde elleriniz ve dizleriniz üzerinde durunuz. Belinizi yukarı doğru kavisli olacak şekilde kaldırın. Nefes alın ve ilk pozisyona gelirken nefes verin. Günde 2 set ve 10-15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!