Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri
Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri

Egzama tıptaki terimi ile atomik dermatit günümüzde pek çok insanın ortak sorunu haline gelmiştir. Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir Stres benzeri çeşitli nedenlere bağlı olarak cildin farklı bölgelerinde oluşan egzama için kalıcı tedavi yolları araştırılmaktadır.

Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Egzama günümüzde en çok rastlanan cilt sorunlarından birisidir. Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri  Hayatı açıdan sorun teşkil etmese de insanın sosyal yaşantısı ve estetik görünümü açısından en önemli cilt sorunu olarak bilinir. Dolayısı ile egzama tedavisi de bu noktada önemli bir konu olmaktadır günümüzde tıp alanında egzamanın nedenleri kesin olarak bilinmediği için kalıcı olarak tedavi edilememektedir. Ancak egzamayı stressiz ve alerji gibi durumların tetiklediği söyleniyor.

Egzamanın Belirtileri Nelerdir

Egzamanın belirtileri günümüzde en çok araştırılan cilt sağlığı konularından birisidir. genel olarak baktığımızda egzamanın belirtileri olarak ciltte kızarıklık, pullanma türüne göre kaşıntı çatlak ve döküntüler görülmektedir. Bunun yanından egzamanın türüne ve yoğunluğuna göre belirtileri de meydana gelebilir. Çoğunlukla el, ayak ,bacak sac derisi yüz gibi derinin yüzeyinde oluşan egzamanın belirtileri kişiden kişiye göre de değişkenlik gösterebilir, Egzamanın türüne göre belirtileri ise ciltte kaşıntı kızarıklık pullanma ve yanma hissidir Egzamaya bağlı olarak gelişen kaşıntı ise özellikle gece yoğunlaşır. Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri  Bu durumda hasta için rahatsız edici bir boyut olur, hastanın uyku kalitesini de bozabilir, kaşıntıya bağlı olarak da ciltte yaralanma ve yanmalar meydana gelir. Hasta ilk zamanlarda yani egzamanın başlangıç evresinde egzamanın başladığı yerlerde içi su dolu kabarcıklardan ve kasıntıdan yakınır. Akut egzamada ise bir diğer belirtileri olarak sıvı dolu kabarcıklardan akıntı görülür. kronik egzamalarda ise en sık görülen belirti ise pullanmalardır. Ama egzama ciltte oluşturduğu kabarcıklardan dolayı sedef hastalığı gibi diğer cilt hastalıklarından kolaylıkla ayırt edilebilir.

Egzama Nedenleri Nelerdir

Egzama nedenleri arasında Çoğunlukla cildin duyarlı olduğu alerjik maddelere maruz kalması ya da genetik ve çevresel faktörler yer almaktadır. Bununla birlikte stres de egzamaya neden olan en önemli faktörlerden birisidir. Günümüzde kimyasal maddeye maruz kalan işyerleri ve tozlu ortamlarda bulunan kişiler egzama risk grupları arasında yer alıyor. Eğer egzama alerjik reaksiyonları dolayı meydana gelmişse hastalar kimyasal maddeye maruz kalmaya devam etmeleri durumunda egzamada iyileşme görülmez. Tam aksi egzama yoğunluğu biraz daha artar ve neredeyse tüm vücuda dağılması söz konusu olabilir. Bu nedenle hasta egzamaya neden olan maddeyi tespit eder ve temastan kaçınır ise egzamada kısmen iyileşme söz konusu olabilir. Stres kaynaklı egzamaların birincil tedavisi ise hastanın stresten kaçınmasıdır. Bildiği gibi stresin insan sağlığı üzerinde çok büyük olumsuz etkileri vardır. Cilt Hastalıkları uzmanlarına göre stresin egzamaya etkisi ise hastalığın şiddetini artırıyor ve semptomları daha da kötüleşmesine neden oluyor olmasıdır Bu nedenle egzama hastalığı olan kişilerin günlük yaşantılarında stresi azaltmaları egzama semptomları kontrol altına almaya yardımcı olacaktır.

Egzama Tedavisi Nasıldır

Egzama ile mücadele eden hastaların en çok merak ettiği konulardan birisi de egzama tedavisi nasıldır soru başlığı olmaktadır. egzamaya neden olan stres alerjen madde gibi bir durum söz konusuysa öncelikle bunların ortadan kaldırılması gerekir. Hastaların kimyasal maddeleri temizlik ürünleri yada kozmetik ürünlerini dikkatli kullanmaları gerekir. Hasta günlük yaşantıda kullanıldığı ürünleri özenle kullanmaları gerekir. Egzama Nedir Nedenleri Belirtileri  Bunun dışında egzamanın oluşmasını engelleyen ya da semptomların kontrol altına almaya yardımcı tedaviler uygulanarak hastanın yaşam kalitesi arttırılabilir. Kremler ve ilaçlar ile egzamadan kaynaklı kaşıntı pullanma ve kabarcıkların oluşması engellenebilir. cilt yüzeyine uygulanan krem ve losyonlardan verim alınmazsa damar yolu veya oral yolla kortikosteroid uygulaması ya da fototerapi gibi farklı tedavi yöntemleri uygulanır. Eğer egzamada çatlağa bağlı deride enfeksiyon oluşmuş ise antibiyotik tedavisi seçenek olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!