Sokak Hayvanlarının İnsanlara Saldırması Sokak hayvanları dediğimiz hayvanlar, çok uzun zamanlardan beri insan ile beraber bir uyum içerisinde yaşayan, evcilleşmiş hayvanlardır. Yani durduk yere alışkın olduğu insanlara saldırmaları pek mümkün değildir. Eğer bir hayvan size saldırıyorsa mutlaka bunun bir sebebi vardır. Daha önce saldırı altında kalmış olabilir. Siz, ona bir zarar veriş ya da size benzeyen birinin zarar vermiş olma ihtimali çok yüksektir. Hayvanlar içgüdüleri ile hareket ederler. Bu duruma örnek vermek gerekirse; bir çocuk bir hayvanın canını yaktığında, ona herhangi bir zarar verdiğinde; hayvan diğer çocuklardan da korkmaya başlar. Kendisine yine bir zarar geleceğini düşünür. Kısacası kendilerini korumaya çalışırlar. Onlarda en az sizin kadar hatta sizden fazla korkuyor ve hayat mücadelesi veriyorlar.
Sokakta Hayvan Saldırısına Maruz Kalmak
Başka bir acıdan bakarsak, eğer elinizde poşetler varsa ve hayvan açsa size değil elinizdeki poşetlerin içerisindeki yiyeceğe odaklanmıştır. Sokaklarımızda yaşayan hayvanlar vahşi değildir. Avlanabilme olanakları yoktur. Hayatta kalmak için sizin vereceğiniz yemeklere ve çöpe attığınız artıklara muhtaçtırlar. Sokaklarınızdaki hayvanları beslerseniz, herhangi bir saldırganlık belirtisi göstermezler. Bunun yanı sıra arabalara ve motosikletlere haylamalarının ve peşlerinden koşmalarının sebebi, tekerleklerinin dönmesi ve çıkardıkları seslerin onları rahatsız ediyor olmasıdır.
Sokak Hayvanlarının Saldırmasının En Büyük Sebebi Belediyeler
Sokak hayvanlarının insanlara saldırmasında en büyük rolü üslenenler ise belediyeler ve belediye çalışanlarıdır. Sokak hayvanlarına yapmış oldukları zulümler ve eziyetler, hayvanların insanlara karşı tepki göstermesini ve tetikte olmasını sağlıyor. Bundan yaklaşık 20 sene önce, rehabilite adı altında sokak hayvanları belediyeler tarafından toplanıp, tedavileri ve aşıları yapıldıktan sonra yaşadıkları alanlara geri bırakılıyorlardı.
Fakat son zamanlarda işgüzar ve acımasız belediyeler, topladıkları sokak hayvanlarını şehirlerden uzak alanlara bırakmaya başladılar. Yaşadıkları yerlerden ve insanlardan uzaklaşan hayvanlar çeteleşti ve vahşileşti. Yemek bulamadıklarında avlanma içgüdüleri onları harekete geçirdi. Besin bulamayan hayvanlar hayatta kalma mücadelesi verdiler. Bazıları öldü bazıları da şehirlere geri döndü. Doğal olarak daha temkinli ve daha saldırgan bir tavırla.
Belediyelerin ve Bizlerin Yapması Gerekenler
Sokakta yaşayan hayvan yoktur. Doğa zaten onların yaşam alanıdır ve biz bu alanları ele geçirdiğimiz için yaşam mücadelesi vermektedirler. Sokaklarda yaşayan hayvanlar için belediyelerin onlara özel bakım evleri olmalıdır. Bu bakım evlerinde hayvanların tedavileri ve aşıları yapılmalı, üremeleri kontrol altında tutulmalı, kısırlaştırılmalı, temizlenmeli ayrıca beslenmelidir. Sokak Hayvanlarının İnsanlara Saldırması Kısaca hayvanların her tür ihtiyacı karşılanmalıdır. Ayrıca bizlerde üzerimize düşen görevi yaparak, haklarını savunamayan bu sessiz canlıların helak olmasına izin vermemeli ve belediyelerin görevini yerine getirmesini sağlamalıyız. Her şeyi belediyelerden de beklememeli, sokaktaki hayvanlara bir kap yemek birkaç su koymaktan geri durmamalıyız.