Çocuklarımızı Köpeklere Yaklaşacağını Nasıl Öğretmeliyiz?

Çocuklarımızı Köpeklere Nasıl Yaklaşacağını Nasıl Öğretmeliyiz?
Çocuklarımızı Köpeklere Nasıl Yaklaşacağını Nasıl Öğretmeliyiz?

Çocuklarımızı Köpeklere Nasıl Yaklaşacağını Nasıl Öğretmeliyiz? Köpekler de her canlı gibi rahatsız edilmeyi sevmezler. Örneğin bir köpeğin kuyruğundan çekilmesi ya da herhangi bir şiddet görmesi köpeği kışkırtacaktır. Bu tarz durumlarda köpekler vahşileşebilir ve saldırabilirler. Böyle bir durumun yaşanmaması için çocuğumuza öğretmemiz gereken bazı şeyler vardır.

Çocuklar Köpeklere Nasıl Yaklaşmalı

Öğretilmesi gerekenler;

  • Köpeklere nazik davranılmalı.
  • Her köpeğe yanaşılmamalı.
  • Köpeği sevmeden önce sahibinden izin alınmalı.

Bu 3 madde köpeklere yaklaşımın ana kuralıdır. İsterseniz bu maddeleri teker teker açmadan önce 2 tarafı da güzelce tanıyalım.

Köpekleri Tanıyalım

Herkesin de bildiği gibi köpekler insanların en iyi dostudur. Hiçbir zaman yanınızdan ayrılmazlar ve her zaman sadıktırlar. Ancak her köpek böyle değildir, sahiplerini örnek alırlar. Siz köpeğinizi nasıl eğitirseniz ve davranırsanız köpek de diğer canlılara sizin öğrettiğiniz ve gösterdiğiniz gibi davranır.

Çocukları Tanıyalım

Bildiğimiz üzere çocuklarımız masum, saf ve arkadaş canlısıdır. Çocuklar meraklı ve arkadaş canlısı yapısı sayesinde gördükleri her canlıya ayrı bir sempati beslerler, özelliklede hayvanlar. Parkta, bahçede ve sokakta gördükleri köpekleri merak eden çocuklarımız merak haliyle etkileşime geçmeye çalışırlar. İşte tam da bu noktada aile eğitimi devreye girer.

Nazik Davranılmalı?

Sokakta gördüğümüz sahipli ya da sahipsiz bütün köpeklere nazik davranmalı ki köpekler de çocuğumuza nazik davransın. Herhangi bir köpeğe karşı bir kışkırtma durumunda köpekler ani ve sert hareketler yaparak çocuğumuza zarar verebilir ve kimse bu duruma düşmek istemez.

Her Köpeğe Yanaşılmamalı?

Biliyorsunuz ki her yıl yüzlerce köpek maalesef sokağa bırakılıyor ya da şiddet gördükleri evden kaçıyor. Böyle durumlarda sokakta gördüğümüz köpeğin yaşadıklarını bilemeyeceğimiz için köpek ters bir hareket yapabilir. Köpeğin ters hareket yapması dışında kuduz mikrobu taşıyıp da sokaklarda gezen bir sürü köpek var, çocuğumuzun bunlarla karşılamasını istemeyiz. Bu gibi durumlarda mutlaka çocuğunuza yalnız başına köpek sevmeye gitmemesini öğretmelisiniz.

Sahibinden İzin Almak

Her köpek aynı yetiştirilmediği için köpeklerin huyları birbirinden çok farklıdır. Çok dost canlısı bir pitbull da olabilir, çok saldırgan bir golden da. Bu gibi durumlarda mutlaka çocuğunuzun köpek sahibinden izin alması gerektiğini ona öğretmelisiniz, unutmayın köpeği en iyi sahibi tanır.

Çocuğunuza bu yaklaşımları öğrettiğiniz takdirde çocuğunuz köpeklere daha bilinçli ve temkinli yaklaşacaktır. Unutmayın, çocuğunuz bilinçlenmiş olsa bile asla tek başına köpek sevmesine izin vermeyin.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!