Köpek Saldırısında Ne Yapmalıyız?
Köpek Saldırısında Ne Yapmalıyız?

Köpek Saldırısında Ne Yapmalıyız? Köpekler en sadık dost olarak bilinse de bazen terslerine gidildiğinde, hareketlilik durumları, yaşı ve karakteri gibi özelliklere bağlı olarak sinirli ve saldırgan olabilirler. Peki ya bu gibi durumlarda, panik halinde ne yapacağız?

Köpeğin Sinirlenip Saldıracağını Nasıl Anlarız?

Sinirlenmiş ve bize saldıracak bir köpeği vücut dilinden anlayabiliriz. Kulakları tam geridedir, gözleri kocaman olmuştur ve bize sabit şekilde bakar, atakta durur. Dudakları gerginleşir ve sinirli bir hale bürünmüşken dişlerini görürüz. Yapılan araştırmalara göre sahipsiz köpeklerin daha az saldırdığı da biliniyor. Bunun nedeninin, insanlar tarafından pek hoş karşılanmayıp sürekli bir yerden diğer bir yere savrulup durdukları için insanlardan uzak durmayı seçtikleri olarak düşünülüyor.

Köpekler Nelere Sinirlenir?

Öncelikle, köpeklere yüksek sesle bağırıldığında, sert bir cisim fırlatıldığında veya kendinizi cüsse olarak daha büyük gösterdiğinizde biraz korkutabilirsiniz. Fakat bunlar işe yaramıyorsa işte o zaman harekete geçmenin zamanı gelmiştir. İlk olarak eğer köpeklerin korunduğu ve kendilerini rahat hissettikleri bir alan varsa ve o kısma müdahale ettiysek, bu onları sinirlendirebilir.

Köpeklerin Saldırmasından Kurtulmak

İkinci olarak ise bize yaklaştıklarında ani ve ters tepkiler veriyorsak, onlar bunu bir tehdit olarak görür ve savunmaya geçebilirler. Saldıran veya saldıracak olan bir köpek genelde daha önce kendisi de bir şiddete maruz kalmıştır veya yavrusunu korumak istiyordur. Yine bir köpek saldırısında ağaç pozisyonuna geçip hareketsiz şekilde durmak ve köpekle göz teması kurmamak, köpeğe “ben senin için bir tehdit değilim” mesajı vermektedir.

Nasıl Davranmalı?

Öncelikle kesinlikle yüksek sesle bağırıp onu iyice sinirlendirmemeliyiz. Çanta, ceket, aksesuar gibi köpeğin dikkatini çekecek bir şeyler bulunmalıdır. Köpek Saldırısında Ne Yapmalıyız? Bunları daha ön plana çıkarmanız köpeğin dikkatini oraya doğru çekecektir. Böylelikle size vücudunuzda fazla zarar verebileceği yerlerden hedefini uzaklaştırmış olursunuz.

Mesela özellikle damarlarınızın bulunduğu kol içinizi köpeklerden uzak tutmanız gerekmektedir. Tabii ki şiddetin her türlüsüne karşı olmalıyız fakat bu gibi ölümcül durumlarda, onun bize yaptığının aksine daha hafif şekilde ön ayaklarının karınları ile birleştiği yerlere vurarak ona zarar verebiliriz. Umarız ki hiçbirimiz bu tür ciddi durumlarla karşı karşıya kalmayız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!