Afrika’daki Hayvan Çeşitliliği

Afrika’daki Hayvan Çeşitliliği Masai Mara’nın geniş, akasya ağaçlarıyla donatılmış ve geniş düzlüklerinin olduğu bir ülkedir. Dünyanın en büyük doğal gösterisidir burası. Wildebeest göçü Kenya’nın mutlaka görülmesi gereken bir güzelliğidir. Kenya’nın görkemli arka planı Laikipia platosunu bir safari için muhteşem bir yer haline getirirken, Samburu’nun dramatik manzarası, farklı vahşi yaşamını görebilirsiniz. Bu kıtada yaşayan bazı canlıların özellikleri ise şöyledir.

Afrika’daki Hayvan Çeşitliliği

 Aslan

Bu büyük kediler en çok zebralar ve ceylanlar gibi av türleriyle dolu alanlarda bolca bulunurlar. Afrika’daki Hayvan Çeşitliliği Aslanların zamanlarının çoğunu avlanmak yerine dinlenerek geçirdiklerini unutmayın. Tipik olarak, aslanlar günde 20 saate kadar uyurlar. Gece boyunca çoğunlukla aktifler, karanlıkta gerçekleşen heyecan verici aksiyonlarda bulunurlar. Masai Mara Ulusal Parkına yolunuz düşerse ve eğer yapabilirseniz, gece görüş ekipmanlarıyla el ele tutuşarak bir safari yapın, ardından kızılötesine geçin ve hareketi izleyin. Aslanlar saldırmak üzereyken size bazı ipuçlarını verirler. Eğer bir aslan avı görürseniz sessiz ve sakin olun ve bu deneyimin tadını çıkarın.

 Aslan
Aslan

 Flamingo

Dünyadaki flamingoların dörtte üçü doğu Afrika‘da yaşıyor. Flamingolar yavrularını yırtıcılardan korumak için yeterince uzak olan sakin göllerde yaşamaktadırlar. Kenya ve Tanzanya’nın alkali soda göllerini dolaşan göçebe kuşlardır. Genç olan flamingolar yaşlılara göre daha fazla ürerler, ancak üremeleri aşırı yağışlara dayanır. Aşırı yüksek ve düşük su seviyeleri genellikle yırtıcı saldırılar ve düşük yiyecek mevcudiyeti ile ilişkilidir. Bu zamanlarda flamingolar düşük sayılarda ürerler ya da hiç üretmezler. Diğer bir olumsuz durum ise sudan soda külü elde etmek için endüstriyel tesisler inşa etme planlarıdır. Buda flamingoların sayılarının düşmesine neden olmaktadır.

Flamingo
Flamingo

 Gergedan

Nesli tükenmekte olan hayvan gurubundadır, gergedanlar Kenya’ya gelen ziyaretçiler için bir zorunluluktur. Batı siyah gergedanları zaten tükenmiş ve kuzey beyaz gergedanları ise yok olmaya doğru gidiyorlar. Kenya’da göreceğiniz gergedanlar, nüfusu 1960 ve 1995 arasında yüzde 98 oranında küçülen doğu siyah gergedanlar. İnsanlar için bir tehdit olan gergedanlara yaklaşılmamalıdır. Gergedanlar saatte 50 kilometreye varan hızlara ulaşabilirler. Gergedanlar görme yetenekleri zayıftır. Eğer bir gün safariye çıkarsanız gergedan gübresi dikkat edin. Tek bir gergedan, bir günde 23 kilogram gübre üretebilir ve çoğu zaman koca bir yığın halindedir. İnsanlar sağlığı için gergedanların gübre yığınlarından uzak durmaları gerekir.

Gergedan
Gergedan

About the Author: admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir