Oturma Odalarına Uygun Dekorasyon Çözümleri

Oturma Odalarına Uygun Dekorasyon Çözümleri
Oturma Odalarına Uygun Dekorasyon Çözümleri

Oturma Odalarına Uygun Dekorasyon Çözümleri Oturma odası evin neredeyse en çok zaman geçirildiği mekan olarak önemli bir yerdir. Bu yüzden oturma odası uygun bir dekorasyon yapmak hem rahatlık hem de kullanım kolaylığı açısından önemlidir.

Oturma Odalarına Uygun Dekorasyon Çözümleri

Oturma Grubu Seçimini Doğru Yapmak Oturma grubunun günlük kullanıma uygun bir renge ve dokuya sahip olmasına dikkat edilmelidir. Örneğin çok açık renk koltuk takımı kullanımı, sürekli kullanılan bir alan olan oturma odası için pek uygun olmayacaktır. Beyaz veya krem rengi yerine daha koyu renklerin seçilmesi oturma odasının günlük kullanımını kolaylaştıracaktır. Süet veya kumaş gibi günlük kullanıma uygun dokuya sahip bir oturma grubu tercih edilmelidir. Her ne kadar şık bir görüntü sergilese de kullanım açısından zor bir ürün olduğu için gündelik kullanımda deri tercih edilmesi pek önerilmemektedir.

Televizyon Büyüklüğü Seçimini Doğru Yapmak

Oturma grubu seçiminin ardından sırada odaya uygun bir televizyon seçimi ve konumlandırılması gelmektedir. Oturma odasına uygun büyüklükte televizyon seçimi önemlidir. Küçük bir odanız varsa devasa bir televizyon göz yorgunluğuna ve zamanla göz bozulmalarına neden olacaktır. Televizyonun oturma grubuna uygun bir hizaya gelecek şekilde konumlandırılması da önemlidir. Hem oturur hem uzanır pozisyonlar hesap edilerek televizyonun yüksekliği ayarlanmalıdır.

Televizyon Ünitesi Kullanmamak veya Sade bir Ünite Kullanmak

Evdeki zamanın çoğunun geçirildiği oturma odası ferah olmalı, gereksiz ayrıntılar içermemeli ve konforlu bir ortam olmalıdır. Bu nedenle oturma odasında televizyon ünitesi kullanımı odayı daraltacağı ve pek çok eşyanın tıkıştırıldığı bir oda görünümü sergileyeceği için kullanılmaması daha mantıklı olacaktır. Televizyonun duvara monte edilmesi pratik ve şık bir çözüm olabilir. Oturma odası büyükse ve televizyon ünitesi kullanımına uygunsa, ünite olabildiğince sade ve göz karmaşasından uzak olmalıdır.

Orta Sehpa Kullanmak

Oturma odasına uygun dekorasyon çözümlerinden en önemlisi orta sehpa kullanmaktır. Oldukça sade, ferah ve şık döşenmiş olan bir oturma odasının olmazsa olmazı orta sehpadır; çünkü orta sehpa gündelik kullanımda oldukça önemli işleve sahip bir eşyadır. Oturma Odalarına Uygun Dekorasyon Çözümleri Kitap okumadan yazı yazmaya, bir şeyler atıştırırken kullanmaktan çay ya da kahveyi koymak için kullanmaya kadar pek çok şey için kullanılır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!