Mortgage Başvurusu Öncesi Birikim Önerileri ve Birikimin Önemi

Mortgage Başvurusu Öncesi Birikim Önerileri ve Birikimin Önemi
Mortgage Başvurusu Öncesi Birikim Önerileri ve Birikimin Önemi

Mortgage Başvurusu Öncesi Birikim Önerileri ve Birikimin Önemi Para biriktirebilmek için en etkili yol, biriktirmeye karar verildiği anda birikime başlanması gerektiğidir. Bu karar ertelendiği anda kısır bir döngüye girmeye başlarsınız ve sonrasında toparlamanız zor olur.

Mortgage Başvurusu Öncesi Birikim

Özellikle de ev satın almak için yapılan kredi başvurusu öncesi birikim yapılması ciddi bir iştir ve büyük bir konsantrasyon gerektirir. Öncelikle, mortgage süresinde sizi neler bekliyor, birikiminiz toplam tutara denk gelecek mi gibi soruların cevaplarını mortgage kanununu inceleyerek bulabiliriz.

Mortgage Kanunu

2007 yılında kabul edilmiş olan mortgage kanunu, 2005’te düşen enflasyon ile bankalar uzun vadeli ve düşük faizli konut kredileri vermeye başladı. 2005’ten öncesinde ise bir konut sahibi olabilmek için uzunca yıllar ciddi bir birikim yapabilmek gerekmekteydi. Mortgage kanunu sayesinde uzunca yıllar bekleme ve yüksek faizli kredilerden dolayı sıkıntı çekme zamanları geçmişte kaldı. Böylelikle şimdi satın almak istediğimiz konut tutarının %75’ini düşük faizli kredi olarak almak mümkün oldu. Bu sayede kredi çekmek için önceden birikim yapılması gereken kısım tutarın %25’lik kısmını oluşturmaktadır.

Kolay Birikim Yapma Yöntemler

Para biriktirmek düşünülenin aksine çok kolay bir eylemdir. Aşağıdaki adımları takip ederek, birikim yapmanın ne kadar gerekli ve kolay olduğunu kısa bir zamanda görebilirsiniz.

  1. Giderleri Takip Edin

Bir ayda yapılan tüm harcamalarınızı not alın. En basit ve en ufak harcamalarınıza kadar bir liste yapmalısınız. Ayın sonunda gereksiz olan harcamalarınızı ve kendinizi hangi alanlarda sınırlamanız gerekiyorsa bunu kolayca görmelisiniz.

  1. Üyelikleri Düzenleyin

Kullanmadığınız ya da gerek duymadığınız şeylerin üyeliklerini sonlandırın. Eğer ‘Daha sonra belki lazım olabilir’ diyor iseniz, o an kesinlikle ihtiyacınız yoktur ve bu gereksiz bir harcamadır. Bu ve buna benzer durumları hayatınızdan çıkarmalısınız.

  1. Harcama Refleksini Durdurun

Rafta ve vitrinde görmüş olduğunuz bir teknolojik ürünü ya da bir kıyafeti almak için hemen harekete geçmeyin. İhtiyaçlarınızı en güzel şekilde değerlendirmeli ve bir şeyi görür görmez almamalısınız. Eğer ürünü hiç görmeseniz bir haberiniz de olmayacaktı ve almayacaktınız. Bunu düşünüp de hareket ederseniz harcama refleksinizi durdurursunuz.

  1. Hayal Edin

Harcamalarınızı düzenlemeye başladıktan sonra sürekli hedeflemiş olduğunuz evi hayal etmelisiniz. Bu da iradenizi ve isteğinizi güçlendirecektir.

  1. Her Gün Miktar Belirleyin

10 TL ve ya 200 TL, kazanmış olduğunuz para miktarına göre birikim miktarınızı günlük olarak düzenlemelisiniz. Her gün kenara koymuş olduğunuz bu para ay sonunda gördüğünüzde sizin biriktirme inancınızı güçlendirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!