İstanbul’un En Yüksek 10 Binası

İstanbul’un En Yüksek 10 Binası
İstanbul’un En Yüksek 10 Binası

İstanbul’un En Yüksek 10 Binası Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan İstanbul, her geçen gün artan nüfusu ile birçok insan için cezbedici hale gelmiştir. Bu cezbedici noktalardan bir kaçı başta tarihi ve gezilecek yerleridir. Bununla birlikte İstanbul’un her geçen gün artan ve çeşitlilik arz eden yapıları da dikkat çekmektedir.

İstanbul’un En Yüksek 10 Binası

İstanbul geleneksel yapıtlar ve eserleri ile önemli bir şehrimizdir. Bununla birlikte hemen hemen her bir semtinde tarihe ışık tutan mimari yapıları ile de tarihe yön vermektedir. Bu yapıtlardan en önemlileri tarihe damga vuran Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, vb…

İstanbul’un bugün birçok insan için ilgi odağı haline gelmesinin önemli bir nedeni ise yeni yapılan binaları ve gökdelenleridir. İstanbul’un En Yüksek 10 Binası Bu yapılar konut, iş yeri, alışveriş merkezi ve birçok sosyal alanı barındıran komplekslerdir.

İstanbul geçmişte yapılan yapılarının yanı sıra günümüzde yapılan yapılar ile de dikkat çekmektedir. Yeni yapılan eserlerin dikkat çektiği noktalardan birisi de binaların oldukça yüksek olarak inşa edilmesidir. İstanbul’da inşa edilen gökdelenler her geçen gün ihtişam gösterisi ve yükseklik olarak birbiri ile yarışmaktadır. Bu bakımdan İstanbul’un en yüksek 10 binası şunlardır:

1.Metropol İstanbul

300 metre yüksekliğindeki kulesi ile Avrupa’da ki sayılı binaları arasındadır. İçerisinde barındırdığı ofis, yeşil alan, konut, alışveriş ve iş merkezleri ile de önemi kompleks alanlardan biridir.

2.Skyland İstanbul

Eroğlu Gayrimenkul tarafından İstanbul, Levent- Maslak arasında bulunan 287 metre yüksekliğindeki bu yapı İstanbul’un yüksek binalarından biridir.

3.Sapphire

İstanbul’un Kağıthane ilçesi Çeliktepe Mahallesi’nde bulunan bu yapı ilk açıldığı zamanlar seyir terası ile dikkatleri üstüne çeken 235 metre yüksekliğinde bir binadır.

4.İstanbul Tower 205

İstanbul Leventte bulunan bu yapı 220 metre yüksekliği ve etkileyiciliği ile dikkat çeken bir yapıdır.

5.Nurol Life

220 metre yüksekliği ile içerisinde birçok sosyal etkinik alanı bulunan kompleks bir kuledir. İstanbul’un uzun binaları arasında yer almaktadır.

6.Spine Tower

İstanbul Maslak’ta bulunan bu yapı 202 metre yüksekliğindedir.

7.Anthill Residence

İstanbul’un ilk ve en eski yerleşim yerlerinden biri olan İstanbul, Şişli-Bomonti’de yer alan bu yapı 195 metre yüksekliğindedir.

8.Varyap Meridyen

İstanbul’da her geçen gün yükselen binalar yeşilleri yok etmektedir. Bu yapı ise diğerlerinden farklı olarak kat bahçe projesi ile inşa edilen ilk projedir ve 192 metre yüksekliğindedir.

9.Rönesans Tower

İstanbul, Kozyatağı- Ataşehir’de bulunan 186 metre yüksekliğinde bir yapıdır.

10.İş Kuleleri

181 metre yüksekliğindeki bu bina 2011 yılına kadar Türkiye’nin en uzun binası olarak biliniyordu. İstanbul’un En Yüksek 10 Binası yazımız sizlere faydalı olması dileklerimizle.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!