Dış Dekorasyon Nedir?

Dış Dekorasyon Ne Anlama Gelir
Dış Dekorasyon Ne Anlama Gelir

Dekorasyon deyince her kafada başka şeyler beliriyor. Evin biçimi, kullanılan eşyalar. Hangi eşya hangi renkte, ne; ne ile uyumlu… Gibi. Dış Dekorasyon Nedir? Tabii bunlar daha çok iç dekorasyon ile ilgili. Bunun yanı sıra dış dekorasyon da oldukça önemli bir yere sahip. Sonuçta bir evin kalitesini öncelikle dışını inceleyerek belirliyoruz. Dışı kötü içi lüks evler kalitesini yarı yarıya koruyor gibi görünse de daha çok olumsuz yönde etkiliyor değerini. Çünkü bir evin önce dışını görürüz ve ilkler her zaman önemlidir. Aklımızda bir şekil çizer ve bizler o şekli kafamızda defalarca canlandırarak hareket ederiz. Bu biraz ön yargıya girse de insanın yapı itibariyle doğasında var.

Dış Dekorasyon Nedir
Dış Dekorasyon Nedir

Dekorasyonun önemi

Yaşama biçimimiz ve kültürümüz de dekorasyonu etkiler. Örneğin; Mısır, Roma ve Osmanlı Medeniyetinin kendine özgü mimarisi ve dekorasyonları kendine hayran bırakıyor. Bu mimarilere, Mısır Piramitleri, Selimiye Cami ve Kolezyum’u örnek olarak verebiliriz. Şöyle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; mimari, tasarım ve dekorasyonu aynı şey zannetmeyiniz. Birbirleri ile bağlantılı ama üçü de farklı görevler dedirler. Dış Dekorasyon Nedir? Mimari, örneğin bir evin belirli malzemelerle hangi cephesinde ne olacağı, nasıl olacağı ve ne kadar alan kaplayacağı gibi hesaplamalarıdır. Tasarım ise daha çok bir şeyin biçimini belirlemektir. Dekorasyon, zevkler ve kültür düzeyi çerçevesinde yaşadığımız veya vakit geçirdiğimiz bir yeri daha rahat yaşamak, süslemek, güzelleştirmek amacıyla yapılan bir göz zevkidir.

 Dış dekorasyon

Dekorasyonun en önemli parçası da diyebiliriz dış dekorasyon için. Hatırlarsanız dekorasyona, zevkler ve kültür düzeyi çerçevesinde yaşadığımız veya vakit geçirdiğimiz bir yeri daha rahat yaşamak, süslemek, güzelleştirmek amacıyla yapılan bir göz zevkidir demiştik.

Bir evin dış görüntüsü dış dekorasyona giriyor. Örneğin; bir eve balkon yapılacak. Onun şekli, dekoratif özellikleri, katılan değişik hava vb. işlevlere dış dekorasyon diyebiliriz. Unutmayın! En başta da dediğim gibi. Dış Dekorasyon Nedir? Bir yerin ilk görünümü her zaman için daha önemli bir yer tutar kafamızda. O yüzden dış dekorasyonu ne kadar iyi yaparsak bu da göz zevkini çok daha olumlu düzeyde tutar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!