Dekorasyon Nedir?

Dekorasyon Nedir?
Dekorasyon Nedir?

Mağaralarda yaşamaya başlayan ilk insandan beri var olan bir kavramdır aslında dekorasyon. Dekorasyon Nedir? Mağaranın duvarlarına çizilen bir duvar resmi, köşede biriktirilen taşlar, genellikle bulunulan yeri daha güzel bir hale getirmekti amaç. Tarih boyunca insanlar, yaşadığı, çalıştığı, keyif yaptığı alanları rahat yaşamak, beğenmek ve beğenilmek gibi sebeplerle düzenler ve süslerler. Dekorasyon insan var olduğu andan itibaren ortaya çıkmış bir olgudur.

 Dekorasyon İnsanın Ruh Halini Etkiler

Renkler, tasarımlar, eşyaların yeri ve yönü ve buna dair her şey insanlar için son derece önemli bir durumdur. İşyeri performansı artırmaktan evdeki huzuru sağlamaya kadar insanlar sürekli kaldıkları yerleri dekor etmektedirler. Ve araştırmalara göre dekoru güzel olan iş ortamlarında, çalışanların iş performanslarının arttığı görülmüştür. İnsan her zaman huzur arayışı içindedir ve bunu dekorasyon kullanarak yapmayı öğrenmesi ayrı şaşılacak bir olaydır. Dekorasyon Nedir? Şu itiraf edilmelidir ki, doğal ortamlar insanlara daha iyi gelmektedir ve huzur için yapılan bir dekor çalışmasında, doğayı yansıtan renkler kullanılması son derece önemlidir. Çünkü insan doğa ile uyumlu bir varlıktır. Doğadan uzak kaldığı her an, içinde biriken bir ayrılık acısını gün geçtikçe hisseder. Sonra kendini doğaya atıp ailesi ile bir piknik yaparak ya da bir göl kıyısında balık tutarak bu özlemini dindirmeye çalışır. Doğaya yakın bir dekorasyon insan için en ideal dekorasyondur.

Beynimiz Değişikliklere Tepki Verir

Hayatımız standartlaştıkça beynimiz kendini daha çok otomatik pilota alır. En ufak bir farklılık hissettiğimiz zaman, beynimiz otomatik pilottan çıkar ve bilinçli karar alma mekanizmasını kullanmaya başlar. Otomatik pilotta geçirdiğimiz her an, bir adım daha monotonluğa yaklaşırız demektir. Ve bu süreç sonunda canımız sıkılır, ruhumuz daralır ve değişik bir şeyler görmek isteriz. Evimize yapacağımız dekorasyon dokunuşları, beynimizi otomatik pilottan çıkaracak ve keyif alma hissini tattıracaktır. Burada öğrendiğimiz sonuç, beynimizin değişimlere aç olduğudur. Dekorasyonun önemi işte tam bu noktada ortaya çıkmaktadır. Dekorasyon insan ruhunun gıdasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!