Annelerini Sevmeyen Çocuklar Var Mıdır?

Annelerini Sevmeyen Çocuklar Var Mıdır
Annelerini Sevmeyen Çocuklar Var Mıdır

Annelerini Sevmeyen Çocuklar Var Mıdır? Ebeveynlerin çocuk yetiştirirken dikkat etmeleri gereken en önemli unsurlardan biri de güven duygusunun geliştiği dönemleridir. 0-7 yaş çocuğun fiziksel gelişiminin yanı sıra duygusal gelişiminin de etkilendiği ve şekillendiği zaman dilimleridir. Bireyler bu dönemde çocukların ihtiyaçlarını zamanında karşılayarak ve onlara sevgilerini göstererek bu dönemi hasarsız geçirmeye çalışmalıdır. Çünkü insanların ilerde ki hayatlarını ve karakterlerini şekillendiren zaman dilimleri bu zaman dilimleridir. Çocukların anne- baba kızgınlığının, kırgınlığının altında bu dönemlerin izleri yatmaktadır.

Annelerini Sevmeyen Çocuklar Var Mıdır?

Çocuk Annesini Niye Sevmeyebilir?

Çocuk gelişiminde kritik dönemler ve o dönemlerde kazanılması beklenen davranışlar vardır. Her çocuk ilk annesi ve babasıyla tanışır, onlarla insanları tanımaya başlar. Anne babanın sıkıntılı davranışları çocuğun ebeveynlere karşı kızgınlık duymasına hatta onları sevmemesine neden olmaktadır. Annelerini Sevmeyen Çocuklar Var Mıdır? Hayatının ilk yıllarında çocuk kız ise eğer anneden uzaklaşarak babaya yakınlaşmaya başlamaktadır. Hatta bazı gelişim fikirlerine göre kız çocuğu annesini kendisine rakip olarak bile görebilmektedir. Bu nedenle annesine kırıcı olabilmektedir. Bu dönemde çocuğun davranışlarına aşırı tepkiler vermek yerine onu anlayarak doğru yönergeleri sunmak gerekmektedir. Çocuk babasıyla iletişimin hangi seviyede olması gerektiğini bilmelidir. Annesine karşı duyduğu kızgınlık geçirilmeye çalışılmalıdır. Geçmeyen kızgınlık ergenlik döneminde anne- kız iletişimini daha da olumsuz etkileyebilmektedir.

Erkek çocuğu da 3-6 yaş arası dönemde anneye ilgi duymaya başlamaktadır. Bu ilgisini babasının cezalandırabileceğini düşünmektedir. Zamanla cezalandırılma korkusu anneye duyulan ilginin önüne geçerek babaya olan sevgisini artırmaktadır. Baba kendisine model olmaktadır. Anne ile babanın arasına girmeye çalışma bu dönemde kız ve erkek çocukları için ortak özelliktir.

Bu Süreç Nasıl Aşılabilir?

Anne ve baba hoşgörülü davranışlar sergilemelidir. Ebeveynler sevgiyi çocuklardan esirgememelidir. Çocuk anne babanın baş başa oturmalarını bile kıskanabilir ve ortamı bozmak isteyebilir. Baba bu durumda kız çocuğuna annesini çok sevdiğini ama kızını da çok sevdiğini hem sözlerle hem de davranışlarla sergilemelidir. Çocuk anneye gösterilen sevgiyi de görmelidir. Kız çocukları babanın takdirini alabilmek için anneyle iyi geçinmeye çalışabilmektedir. Çocuklara öğretilmesi gereken aile içinde herkesin ayrı bir yeri olduğu ve bu yeri bir başkasının dolduramayacağıdır. Çocuklar bunu bildiklerinde bu süreçleri daha rahat aşabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!