2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim
2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim

2500 TL Maaşla Ne Kadar Kredi Çekebilirim? Geçen yıllarda ciddi bir yükselişte olan enflasyon oranları ile birlikte işsizlik oranlarının artması, insanları yaşam şartlarını yerine getirebilmesi için para bulmaya itmiştir. Bu para bulma serüveninde bu işten en çok etkilenen elbette ki paraların saklandığı merkezler, yani bankalar olmuştur.

Bankalar insanlara ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda krediler sunarken bu kredilerin çekilebilmesi için de bazı şartlar ve gereklilikler ortaya koymuştur. Bu gereklilikleri karşılayabilen insanlar ise “Maaşımla ne kadar kredi çekebilirim?” diye düşünmeye başlamıştır.

Bir Bankadan Kredi Çekebilmek İçin Hangi Şartlara Sahip Olmalıyım?

Bankaların, paranın büyük öneme sahip olduğu bu dönemde önüne gelen herkese kredi vermesi mantıklı olmazdı. Bu yüzden bankaların sunduğu belli başlı şartlar oldu.

  • Kredi notunuz mutlaka yüksek olmalı. Bankalar size buna göre güveniyor.
  • Reşit olmak zorundasınız.
  • Kredi çekebilmek için yeterli bir geliriniz olmalı. Bu geliri kanıtlayabilecek belgelere de sahip olmalısınız.
  • Yeterli bir süre boyunca sigortalı olarak çalışma geçmişiniz olmalı. (En son iş yerinizde en az 6 ay, toplamda ise 12 ay sigortalı çalışmış olmalısınız.)

Bu şartları karşıladığınız takdirde bankalar size güven duyacak, hatta size kredi vermek için kendi aralarında minik bir yarış halinde olacaklardır.

2500 TL Olan Maaşımla Çekebileceğim İhtiyaç Kredisi Ne Kadardır?

Eğer belgeleyebileceğiniz herhangi bir ekstra geliriniz yoksa, herhangi bir bankaya kredi borcunuz veya taksitiniz de yoksa maaşınızla alabileceğiniz maksimum miktar 32.973 Türk lirasıdır.

Bu miktar 36 ay vadeli olmak üzere maaşınızın yarısını ödeyerek alabileceğiniz maksimum miktardır. Yine de eğer kredi notunuz yüksekse ve kendinize daha yüksek miktarda bir krediyi ödeyebileceğinize dair güveniyorsanız bankalara bizzat başvurmanızda yarar var.

2500 TL’lik Maaşımla Bankaların Bana Vereceği Konut Kredisi Ne Kadar Olur?

Alabileceğiniz kredi miktarını yükseltebilecek belgeli bir gelir kaynağına sahip değilseniz; kredi miktarınızı düşürebilecek bir kredi borcuna veya takside sahip değilseniz ortalama bir kredi alacaksınız demektir. Bu ortalama olarak alacağınız konut kredi ise toplam 75.067 Türk lirasıdır. Bu miktarda bir paraya aylık maaşınızın yarısını ödeyerek 120 ay vade ile sahip olabilirsiniz.

2500 TL Olan Maaşımla Ne Kadarlık Taşıt Kredisine Sahip Olabilirim?

Belgeleyebileceğiniz diğer bir gelir kaynağının olmadığı, bankalara da herhangi bir taksit veya kredi borcunuzun olmadığı durumda alabileceğiniz temel miktar 45.634 Türk lirasıdır. Bu kredi, aylık maaşınızın yarısıyla yani 1250 lira ile ödenmekle beraber 60 ay vadeye sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!