Yağ Oranı Düşürmekle Zayıflamak
Yağ Oranı Düşürmekle Zayıflamak

Yağ Oranı Düşürmekle Zayıflamak ​​​​​​Uygulamaya başlayacağınız basit spor hareketleri ve diyetle fazlalık yağlardan kurtulabilirsiniz.

Yağ Oranı Düşürmekle Zayıflamak

Önce Yemeği Biraz Azaltmakla Başlayın

İlk başta ekmek ve diğer tahıl ürünlerini (börek, çörek, poğaça, simit) kısmakla başlayın. Örneğin bir akşam yemeğinde yarım ekmek yiyorsak bunu çeyrek ekmeğe indirmelisiniz. Yağ Oranı Düşürmekle Zayıflamak Hiç ekmek yememezlik de yapmayın. Çünkü vücudun enerjiye ihtiyacı vardır. Enerjide en çok karbonhidrattan üretilir. Karbonhidrat ise en çok ekmek ve buna benzer tahıl ürünlerinde bulunur. Peki ya yemeği çok kaçırırsak ne olur?

Yemekten sonra vücudu enerji üretir. Bu enerjiyi yakmayıp oturursak vücudu kullanılmayan enerjiyi depolar biz bu depolanmış enerjiye yağ adı veririz.

Zayıflamak istiyorsak bu yağı yakmalıyız. Yağ ise spor yaparak eritilir.

Spor

Zayıflama için spor yapmalıyız. Az fakat düzenli yapılan spor yağı eritir. Yoksa fazla fazla spor yapıp bunu düzenli olarak yapmazsak bu yaptığımız sporun hiçbir anlamı kalmaz. Boşuna kendimizi yormuş tüketmiş oluruz. En çok zayıflatan spor diye bir şey yoktur. En çok zayıflatan spor en iyi ve en güzel yaptığımız spordur.

Uygulama Biçimi

Diyet ve sporu gerçekten kilo vermek ve yağlardan kurtulmak istiyorsak askıya almadan düzgünce yapmalıyız çünkü sadece böyle bir sonuca varabilir fazla yağ ve kilolardan kurtulabiliriz. Zaten spor yapıyorum istediğim yemekleri yerim düşüncesi yanlıştır. Bu düşünce sadece sizi amacınızdan saptırır. Başka da hiçbir işe yaramaz. Gerçekten kilo vermek istiyorsak spor ve diyeti yapıp haftalık veya aylık programdan çıkmamak gerekir. Eğer programdan çıkar spor yapmaz ve diyeti de aksatırsak bütün emeklerimiz boşa gider. Spor yaparak daha dinç oluruz.

Dinç olmak için aerobik iyi bir spor dalıdır. Aerobik şudur: Bir müzik veya çalgı eşliğinde de yapılan jimnastik hareketleri bunu yaparken kalp atışlarımız hızlanır, fakat bir basketbol ya da futboldaki kadar değil bu yüzden vücut kendini dinç ve zinde hisseder. Aerobik bu yüzden vücut direncini, sağlığını ve gücünü korumak için ideal bir spor dalıdır. Bunun yanında yüzme sporu da vücuttaki bütün kasları çalıştırır bu yüzden vücut geliştirme ve antrenörlerin en çok tercih ettiği spordur. Bu sebeple hep dinç ve zinde olurlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!