Sağlıklı İnsanların En İyi Yanı

Sağlıklı İnsanların En İyi Yanı
Sağlıklı İnsanların En İyi Yanı

Sağlıklı İnsanların En İyi Yanı Sağlık, hem fiziksel yönden hem de psikolojik yönden iyi olma halidir. Yani sağlıklı bir birey, biyopsikososyal yönden etkin ve uyumludur, ayrıca toplum ile denge halindedir. Çevrenin ve bireyin kendi etkisinden kaynaklı sağlık durumunda düşme olabilir, bu durumda kişi sosyal ortamdan çekilebilir, bu da depresyona neden olabilir. Ancak sağlıklı bir birey depresyondan uzak, sosyal ilişkilerini daha da güçlendirerek yaşar. Sağlık bütün canlılar için olmazsa olmaz bir unsurdur. Sadece fiziksel açıdan değil, sağlığın her yönü en iyi düzeyde olmayı gerektirir.

Sağlıklı İnsanların En İyi Yanı

Sağlıksız Bir İnsanın Özellikleri

Sağlıksız bir insan, sağlıksız bir yaşam sürer. Uyku düzeni ve dengesi bozulmuş, enerjisi düşük, hareketliliği azdır. Çevresine karşı soğuk tavırlar sergiler. Beslenme de aynı şekilde dengesizdir, duruş bozuklukları mevcuttur. Öz bakım yetersizdir, bu da kötü koku ve kötü dış görünüşe neden olabilir. Bu durum da aynı şekilde sosyal ilişkilerde bozulmaya neden olabilir. Bu nedenle de birey öz güven kaybı yaşayabilir.

Sigara ve alkol kullanımı mevcut ise ağız kokusuna, sarhoşluğa neden olabilir. Bu tip sağlıksız bir yaşamın sosyal etkisinin dışında ileri yaşlarda kalp, damar, akciğer, böbrek, karaciğer gibi hayati organlarda kansere kadar varabilecek olan hastalıklar da oluşabilir. Bu da maddi ve manevi kayıplara, travmalara ve yeni şiddetli streslere yol açabilir.

Sağlıklı Bir İnsan İse

Sağlıklı bir insan, sağlıklı bir yaşam sürer. Uyku düzeni ve dengesi yerindedir. uygun saatlerde uyuma alışkanlığına sahiptir. Sağlıklı İnsanların En İyi Yanı Bu nedenle de sabahları gereken saatte dinç bir şekilde kalkabilir ve enerjisi yüksektir. Çevresine pozitif enerji verdiği için de sosyal ilişkileri sağlam ve yerindedir. Öz güveni eksiksiz ve başarı odaklı düşünebilir. Beslenme ve spor alışkınlıkları dengeli bir şekilde sürdürülür.

Sigara ve alkol gibi madde kullanımları da eğer yoksa ileri yaşta travma ve stres yaşayacağı hastalıkların oluşma olasılığı düşer. Maddi ve manevi yönden kuvvetli, sosyal iletişimde etkin ve iyi bir hayat sürer. Öz bakımını en iyi şekilde yapar ve dış görünümüne önem verir. Öte yandan her zaman kendisine ve çevresine karşı özen gösterir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!