Ülkemizde Kadına Şiddet
Ülkemizde Kadına Şiddet

Ülkemizde Kadına Şiddet Türkiye’de her 10 kadından 8’i şiddete maruz kalıyor. Kadına şiddetin hiçbir şekilde affı, özrü ve telafisi olmamalı. Çünkü kadınlar bu dünya üzerindeki en kutsal varlıklar olarak nitelendirilir. Geçmişimize baktığımız zaman Osmanlı saraylarında kadın her zaman ön planda tutulmuştur, bununla da kalmayıp yönetimde söz sahibi olmuşlardır.

Ülkemizde Kadına Şiddet

Ancak günümüzdeki sonuç pek parlak değil. Haberler, sokak ortasında kadın cinayetleri, evlatlarının gözü önünde kadın cinayetleri gibi olayları her geçen gün halka aktarıyor. Ülkemizde Kadına Şiddet Kadın yüceltilmesi gereken kutsal bir varlık değil de güçsüz olduğu için hep ezilen, mağdur edilen taraf olmak zorunda bırakılıyor. Kadına şiddette gelinen son nokta, ülkemizin kadına verdiği değerin en az seviyede olduğunu gösteriyor.

Haklı Gözükmek

Çoğu zaman kadına şiddetin gerekçesi olarak bazı sebepler gösterilir. Ancak şiddet içeren hiçbir sonuç, savunmasız ve narin yapıda bir insana şiddet gösterilmesi gereğinin sebebi değildir. Her zaman agresif yapıya sahip olan kişiler, gerektiği zaman kadın karşısında susacak erdemi de göstermek zorundadır.

Boşanmayı gururuna yediremeyip eşini sokak ortasında öldürecek kadar cani oluyorsa veya akşam yemeğinin hazır olmadığını gören koca eşine saldırıyorsa. Gurur bir kenara konulup, kırmızı çizgilerden ödün verip kadının naif yapısına aynı şekilde yaklaşmak gerekir.

Eski Türklerde Kadının Yeri

Osmanlı’dan Büyük Hun Devleti’ne kadar gelmiş geçmiş bütün Türk devletlerinde kadın her zaman ön planda tutulur. Öyle görünüyor ki eski Türk hükümdarlarına Han’ım diye hitap edilirken, Türkler eşlerine de aynı şekilde hitap ediyorlardı. Kadın her daim kutsal kabul edilip, her konuda söz sahibi olabiliyordu.

Kadına şiddet bir tarafa, büyük hükümdarlar başarısını hep eşlerine borçludurlar.

Cumhuriyet Kadını

Mustafa Kemal Atatürk, kadının her zaman ön planda tutulmasını isteyerek 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Böyle bir Ata’yı örnek almak gerekirken günümüzde geldiğimiz nokta gerçekten çok vahim gözüküyor. Ülkemizde Kadına Şiddet Yakın tarihimizden itibaren ülkemizin en büyük sorunu haline gelen kadına şiddet, geçmişte olduğu gibi tekerrür etseydi; belki kadınlar için daha yaşanılası bir ülke olurduk.

Kadınlar İnsandır, Biz İnsanoğlu.

Neşet Ertaş

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!